islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

ÇİNDEN BİR VAHŞET DAHA! UYGUR’LARIN ORGANLARI “HELAL” DİYE SATILIYOR

ÇİNDEN BİR VAHŞET DAHA! UYGUR’LARIN ORGANLARI “HELAL” DİYE SATILIYOR
21 Ocak 2023 11:09
A+
A-

Çin hükümeti eşi görülmemiş vahşetlere imza atmaya devam ediyor. Doğu Türkistan’da suç işleme potansiyeli var kılıfı altında kamplara doldurduğu Uygur Müslümanlarının organlarını “Helal organ” adı altında Arap ülkelerine pazarlıyor.

ABD vatandaşı gazeteci Ethan Gutmannn, yaptığı araştırmalar sonucunda Çin yönetiminin Doğu Türkistanlıları organ bankası olarak kullandığını ortaya koydu. Çin’in, bu zulmüne bir de “Helal organ” adı vermesi, Çin zulmü olarak nitelendirildi.

“ORGANLAR HELAL”

Çin yönetimi, toplama kamplarında zor şartlarda yaşayan ve bu şartlar içinde ölen insanların organlarını, bağışlayan kişinin alkol ve domuz eti tüketmediğini, İslam dininin kurallarına uyduğunu söyleyerek, organları zengin Arap devletlerine “Helal Organ” adı altında pazarlıyor.

Bu konuyu derinlemesine araştıran gazeteci Ethan Gutmann, Kaşgar Havaalanının organ transferinde kullanıldığını ileri sürdü. Hava limanında Çin’ce ve İngilizce oklar ile organ taşınacak bölümlerin gösterildiğini söyledi.

Bu konuyla alakalı  Kırım Haber Ajansına röportaj veren toplama kampı şahidi Gülbahar Celilova, bu iddiaları doğrulamış ve gözaltı sırasında birçok Müslüman kadının organlarının zorla alındığını dile getirmişti.

HABER YORUM

Aslında bu habere yorum yapmak gelmiyor içimden. Kelimeler boğazımda düğümleniyor ve ses olarak çıkamıyor dilimden. Hal böyle olunca da parmaklarım dokunmak istemiyor klavyede ki harflere…

Bütün bu Çin zulmü işlenirken de dünya sessiz… İşin en kötü yanı ise Müslümanlar sessiz. Müslümanların sessiz kalması da bir tarafa bu zulme ortak olmaları. “Helal Organ” adı altında işlenen bu büyük suça itibar etmeleri.

Zannetmeyin ki bu zulüm Müslümanlara yapıldığı için bu tepkiyi veriyorum. Dini ne olursa olsun bu kime yapılırsa, zulümdür ve insanlık dışıdır.

Sahi nerede o İnsan Hakları havarileri?

Nerede o çağdaş(!) batı?

Nerede o, “ Ancak Mü’minler kardeştir” ayetine “Müslüman Müslümanın kardeşidir” hadisine inandık diyen Müslümanlar?

Sahi biz neredeyiz?

Nerelerdeyiz?

Şaban DOĞAN

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.