islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 11 Üniversiteye Rektör Ataması ve Üst Düzey Görevden Almalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 11 Üniversiteye Rektör Ataması ve Üst Düzey Görevden Almalar
26 Temmuz 2024 11:00
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle 11 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. Bu atamalar arasında Anadolu ve Hacettepe gibi köklü üniversiteler de bulunuyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran atandı.

Diğer rektör atamaları ise Selçuk, Dokuz Eylül, İstanbul Nişantaşı ve Özyeğin üniversitelerine yapıldı. Bu karar, üniversitelerdeki akademik ve idari yönetimlerin yenilenmesi amacıyla alındı.

Sağlık Bakanlığı’nda Önemli Değişiklikler

Sağlık Bakanlığı’ndaki üst düzey yönetici atamaları dikkat çekti. Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik getirildi. Ayrıca, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Mahir Ülgü atandı.

Sağlık Bakanlığı’nda yapılan diğer değişiklikler arasında Teftiş Kurulu Başkanlığına Erkan Hacıhafızoğlu’nun atanması bulunuyor. Bu değişiklikler, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve yönetimsel sorunları en aza indirmeyi hedefliyor.

Bakanlık ve Kamu Kurumlarındaki Değişiklikler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda da önemli görev değişiklikleri yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ise Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın görevden alındı. Yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Yeni Atamalar ve Görev Değişiklikleri

Erdoğan tarafından yapılan atamalar arasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki iş müfettişliği görevlerine Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz atanması yer alıyor. Ayrıca, Buğra Yıldırım Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut görevden alındı. Tokat’a Hüseyin Kır, Ardahan’a ise Yusuf Uzantı yeni İl Milli Eğitim müdürü olarak atandı.

Diplomatik Atamalar ve Görevden Almalar

Türkiye’nin yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız oldu. Bu atama, Türkiye’nin Sudan ile olan diplomatik ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Ayrıca, çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarında da birçok üst düzey bürokrat görevden alındı.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.