islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bölgesel Savaş Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bölgesel Savaş Uyarısı
12 Temmuz 2024 17:20
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘dan Bölgesel Savaş Uyarısı

Erdoğan: İsrail’in Gazze’den Çekilmesi Şart

Derin Çatışmalar Riski

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’den çekilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde bölgenin daha derin çatışmalar ve savaş riskiyle karşı karşıya kalacağını belirtti. Erdoğan, Newsweek dergisine verdiği röportajda önemli mesajlar verdi. İsrail’in bölgeye yönelik tehditlerinin sona ermesi gerektiğini söyleyerek, uluslararası kamuoyunu uyardı.

Terörle Mücadelede Beklenen Destek

NATO toplantılarında terörizmin en kritik küresel sorunlardan biri olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesini vurguladı. Müttefik ülkelerden benzer bir terörle mücadele yaklaşımı beklediklerini belirtti. Erdoğan, şimdiye kadar beklenen düzeyde destek ve dayanışma alamadıklarını ifade etti. Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütlerinin meşru kabul edilmesini eleştirdi.

Gazze’deki Saldırılar ve İnsan Hakları İhlalleri

Gazze’deki duruma değinen Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının bir savaş değil, insan hakları ihlali olduğunu söyledi. İsrail’in sivillere ve sivil altyapıya yönelik kasıtlı saldırılarının altını çizdi. Filistinlilerin, sadece evlerini ve vatanlarını savunduklarını belirtti. İsrail’in Gazze’yi yıllardır açık hava hapishanesi olarak gördüğünü ifade etti.

İki Devletli Çözüm Çağrısı

Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek, Gazze’de acil ateşkes çağrısı yaptı. İki devletli çözümün uygulanması gerektiğini vurguladı. İsrail’in bölgeye yönelik tehditlerinin sona ermesi gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, bölgenin daha derin çatışmalar ve savaş riskiyle karşı karşıya kalacağını belirtti. Erdoğan, Gazze’de insani yardımın kesintisiz ulaştırılması gerektiğini de ekledi.

ABD ile Farklı Görüşler

ABD ile ilişkilerde çeşitli konularda farklı görüşlere sahip olduklarını belirten Erdoğan, FETÖ ve insan hakları konularına da değindi. Erdoğan, ABD’nin İsrail’in ihlallerini görmezden geldiğini ve bu durumun suç ortaklığı anlamına geldiğini ifade etti. Suriye krizine ilişkin olarak, ABD’nin Kürtleri değil teröristleri desteklediğini söyledi. Türkiye’nin Suriye’de barış için çalıştığını vurguladı.

NATO ve Barış İklimi

Erdoğan, NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimalinin endişe verici olduğunu belirtti. Çözümün diyalog ve diplomaside olduğuna inandığını ifade etti. NATO Zirvesi kapsamında görüştüğü liderlerle bölgedeki gerilimlerin barış yoluyla sonlandırılması için Türkiye’nin çabalarını paylaştı. Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi için uluslararası baskının artırılması gerektiğini de vurguladı…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM