islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İslam Dünyasına Sert Çıkış: “Harekete Geçme Zamanı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İslam Dünyasına Sert Çıkış: “Harekete Geçme Zamanı”
29 Mayıs 2024 15:21
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘dan İslam Dünyasına Sert Çıkış: “Harekete Geçme Zamanı”

İslam Ülkelerine Çağrı: Birlik ve Caydırıcılık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında İslam ülkelerine sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Müslümanların yaşadığı zulümleri gündeme getirerek, birlik ve caydırıcılık konusunda adım atılmasını istedi. “Müslüman çocukların kafaları koparılıyor. Çadırlar bombalanıyor. İslam dünyası ne zaman caydırıcı adımlar atacak?” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Erdoğan, Müslüman liderlerin sessizliğini eleştirerek, “Ne zaman Müslümanların canını, onurunu koruyacaksınız?” diye sordu.

Müslüman Dünyasında Birlik Eksikliği

Erdoğan, konuşmasında İslam ülkeleri arasındaki birlik eksikliğine vurgu yaptı. İslam ülkelerinin ortak bir duruş sergilememesinin, zalimlerin cesaretini arttırdığını belirtti. “İslam dünyası ne zaman caydırıcı adımlar atacak?” diyerek, İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, bu birlikteliğin sağlanmasının Müslümanların gücünü arttıracağını da ifade etti.

Uluslararası Toplumun Sessizliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun Müslümanların maruz kaldığı zulümlere karşı sessiz kalmasını eleştirdi. Erdoğan, Batı ülkelerinin çifte standart uyguladığını ve Müslümanların acılarına duyarsız kaldığını söyledi. “Müslüman çocukların kafaları koparılıyor. Çadırlar bombalanıyor.” diyerek, dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştı. Erdoğan, Müslüman ülkelerin bu duruma karşı sessiz kalmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Caydırıcı Adımlar Atılması Gerekiyor

Erdoğan, konuşmasında İslam ülkelerinin caydırıcı adımlar atması gerektiğini vurguladı. Bu adımların, zalimlerin cesaretini kıracağını ve Müslümanların güvenliğini sağlayacağını söyledi. Erdoğan, İslam dünyasının bu konuda daha aktif olması gerektiğini belirtti. “Ne zaman Müslümanların canını, onurunu koruyacaksınız?” diyerek, İslam ülkelerinin daha kararlı adımlar atmasını istedi.

Allah Hepimize Hesap Soracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasına yönelik eleştirilerini sertleştirerek, Allah’ın Müslümanların sessizliğinin hesabını soracağını söyledi. “Vallahi Allah bunun hesabını hepimize sorar.” diyerek, İslam ülkelerinin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, İslam dünyasının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Bu birlikteliğin sağlanmaması durumunda, Allah’ın hesabının ağır olacağını ifade etti.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM