islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6487
EURO
35,1331
ALTIN
2.449,44
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

CUMHURBAŞKANINIMIZ TALİMAT VERMİŞ TARIM BAKANI KOLLARI SIVAMAMIŞ MIYDI?

CUMHURBAŞKANINIMIZ TALİMAT VERMİŞ TARIM BAKANI KOLLARI SIVAMAMIŞ MIYDI?
28 Mayıs 2024 15:30
A+
A-

CUMHURBAŞKANINIMIZ TALİMAT VERMİŞ TARIM BAKANI KOLLARI SIVAMAMIŞ MIYDI?

18 Kasım 2022 de Mirat Haberimizde şu haber yer almıştı:

[ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Endenozya’nın Bali Adası’nda düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SORU: Sokak köpekleriyle ilgili bir çağrı yapmıştınız belediyelere, ‘Hayvanların yeri barınaklardır, sokaklar değil. Böylece hem hayvanlar korunsun hem de vatandaşların güvenliği sağlansın’ diye. Ancak geçen sürede sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor bazı yerlerde. Son olarak Bitlis’te bir çocuk vefat etti. Bu konuda bir çalışma olabilir mi?

“Talimatları Verdim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

Örnek Bir Çalışma Var”

Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Beykoz Belediyemiz de Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor.]

Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de şöyle konuştu:

TARIM VE ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞÇİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, hayvan barınaklarıyla ilgili İstanbul Valiliği ile çalışma başlattıklarını söyleyerek, hayvan barınakları için yer yoksunluğu olduğunu ve barınakların doğal yaşama yakın olması gerektiğini ifade etti.

“Ormanlık Alanlardan Yer Vererek Sorunu Çözeceğiz”

Hayvan barınakları içi yer yoksunluğunun mevcut olduğunu söyleyen Bakan Kirişçi, barınaklar için ormanlardan yer vermeyi planladıklarını açıkladı. İlk olarak İstanbul’un barınak sorununu gidereceklerini, bir derneğe ya da gönüllülere değil de bu konuda belediyelere alan sağlanacağını dile getirdi.

 “İstanbulda Pilot Uygulama Başlattık”

İstanbul’un 39 ilçesi için 30’ar dekarlık yerleri doğal hayvan barınağı olarak kullanımını sağlayacaklarını ifade eden Kirişçi, “ İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık. Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer yol izleyeceğiz “ dedi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, önümüzdeki günlerde sahipsiz sokak hayvanı popülasyonundaki artışa ilişkin çalıştay düzenleyeceklerini ve bu konuda akademisyenler ile uzmanların görüşünü alarak yol haritası belirleyeceklerini açıkladı.

İŞLER NEDEN YÜRÜMEDİ?

Sayın Cumhurbaşkanımızın önemsediği işleri takip ettiğini ve gece 12 den sonra bile ilgilileri arayıp gelişmelerden haberdar olduğunu biliyoruz.

Ne oldu da yukarıdan sunulan haberlerden sonra 18 ay geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmadı.

Eğer böyle giderse en kolayından bir UYUTMA kanunu çıkarılıp köpeklerin saldırganları  İTLAF ve imha edilse bile birkaç yıl sonra aynı problemleri yaşayacağız demektir.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-