islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı
1 Mayıs 2024 13:00
A+
A-

Devlet Bahçeli’nin Sert Tepkisi: “Hamas’a Terör Örgütü Demek, Siyonizm’in Değirmenine Su Taşımaktır!”

Devlet Bahçeli’nin CNN Röportajında İmamoğlu’na Tepkisi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ve CNN’e verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hamas’a yönelik terör örgütü tanımına karşı sert bir tepki gösterdi. Bahçeli, İmamoğlu’nun Hamas’ı terör örgütü olarak etiketlemesini Siyonizm’in lehine bir adım olarak nitelendirerek, bu yaklaşımı vicdan ve hakikatle bağdaşmaz olarak değerlendirdi.

Hamas’ın Değerlendirilmesi ve Bahçeli’nin İfadesi

Bahçeli, Hamas’ın terör örgütü olarak tanımlanmasının, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun politikalarına destek vermek ve Siyonizm’e hizmet etmek anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, Hamas’ı terör örgütü olarak etiketlemenin, Gazze’de yaşanan zulme, bebek katliamlarına ve kuşatmaya sessiz kalma anlamına geldiğini vurguladı. Bu açıklamalarla, Bahçeli, Hamas’a yönelik terör örgütü tanımlamasının aslında İsrail’in politikalarını meşrulaştırmak anlamına geldiğini de dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun Eleştirisi

Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu küresel emperyalizmin eline ve vicdanına kan bulaştıran bir tutum sergilemekle suçladı. İmamoğlu’nun Hamas‘a karşı terör örgütü ifadesini kullanarak, küresel güçlerin emrine amade olduğu ve onların politikalarına hizmet ettiği eleştirisini yöneltti. Bu açıklamalarla, Bahçeli, İmamoğlu’nun Hamas’a yönelik yaklaşımının ulusal çıkarlara zarar verdiğini de söyledi.

Siyonizm ve Hamas Tartışması

Bahçeli’nin açıklamaları, Siyonizm’in ve Hamas’ın Türkiye siyasetindeki yansımalarını da gündeme getirdi. Siyonizm’e karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyan Bahçeli, Hamas’ın terör örgütü olarak tanımlanmasının Siyonizm’in çıkarlarına hizmet ettiğini savunarak, uluslararası politikadaki yerini sorguladı. Bu bağlamda, Türkiye’nin Orta Doğu politikasında nasıl bir rol üstleneceği ve Hamas’a yönelik tutumu önem kazandı.

Ulusal ve Uluslararası Boyutta Tartışma

Bahçeli’nin sözleri, ulusal ve uluslararası düzeyde geniş kapsamlı bir tartışma başlattı. Siyonizm, İsrail politikaları gibi konuların Türkiye’nin dış politikası üzerindeki etkileri yeniden değerlendirilmeye başlandı. Bahçeli’nin Hamas’a karşı tutumu, Türkiye’nin Orta Doğu’daki rolünü ve bölgedeki çıkarlarını belirleme sürecinde önemli bir faktör olarak göze çarpıyor.

HABER YORUM

Ekrem İmamoğlu’nun, “Hamas terör örgütüdür” açıklamasının yankıları sürerken, MHP Lideri Bahçeli’nin bu sert çıkışı, içimizde ki Yahudileri rahatsız edecektir… Buna içimizde ki Siyonistleri de desek yanlış kelime  kullanmış olmayız…

Siyonizm’e hizmet eden mason localarını da buna katarsak, Bahçelinin İmamoğlu’na verdiği cevap, daha çok anlam ve değer ifade etmektedir..

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM