islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2020
EURO
37,1152
ALTIN
2.981,85
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

DSÖ Açıkladı! Kuş Gribinden İlk İnsan Ölümü Gerçekleşti

DSÖ Açıkladı! Kuş Gribinden İlk İnsan Ölümü Gerçekleşti
6 Haziran 2024 13:00
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün Meksika’da doğrulandığını açıkladı. Yapılan duyuruda ateş, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki hastanın hayatını kaybettiği belirtildi.

Covid-19 pandemisi hafızalardaki tazeliğini korurken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) korkutan bir virüs açıklaması geldi. DSÖ, A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün Meksika’da yaşandığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika’da 59 yaşındaki bir hastanın A(H5N2) kuş gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini doğruladı. Hasta, ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılmıştı. Bu üzücü olay, A(H5N2) varyantından kaynaklanan laboratuvar ortamında doğrulanmış ilk insan ölümü olarak kayıtlara geçti.

Enfeksiyonun Kaynağı Hâlâ Belirsiz

DSÖ’nün açıklamasında, enfeksiyonun kaynağının henüz belirlenemediği ifade edildi. Meksika’daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüslerinin rapor edildiği biliniyor. Ancak hastanın kümes hayvanları veya diğer hayvanlarla herhangi bir temasının bulunmadığı belirtildi.

Meksika Hükümeti İlk Vakaları Mart Ayında Bildirmişti

Mart ayında Meksika hükümeti, Michoacan eyaletinde bir ailenin bireylerinde A(H5N2) kuş gribine rastlandığını açıklamıştı. Ancak bu vakaların hayvan çiftlikleri veya insan sağlığı üzerinde risk oluşturmadığı belirtilmişti.

İnsan Sağlığı Üzerindeki Tehditler

Kuş gribi virüsleri, çeşitli alt tipleriyle insan sağlığı için ciddi tehditler oluşturabiliyor. Özellikle, A(H5N1) ve A(H7N9) gibi alt tipler daha önce de insanlarda ciddi hastalıklara neden olmuştur. Ancak A(H5N2) varyantı ile ilgili insan vakaları nadir görülmektedir.

Küresel Sağlık İçin Önlemler ve Araştırmalar

DSÖ ve diğer sağlık otoriteleri, bu vakalarının izlenmesi ve kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle, kümes hayvanlarının rutin olarak test edilmesi ve enfekte hayvanların itlaf edilmesi gibi önlemler alınmaktadır. Ayrıca, halk sağlığı bilincinin artırılması ve hijyen kurallarına uyulması da büyük önem taşımaktadır.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.