Gündem

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANA OLABİLİR Mİ?

Ölüm bir hayat geçeğidir. Herkes ölümün gölgesi altında yaşar. İleri yaşımız sebebiyle Benim ve Rahmi Turan gibilerin ise bir ayağı kabir çukurundadır.

Genç okuyucular Sözcü’nün Rahmi Turan’ını tanımaz. O, çıkardığı, günlük nüshaları milyonu aşan gazetelerde çıplak kadın resimleri basarak  Anadolu gençliğini ifsad etmeye çalışmış adamdır. Bana yaptığı iftiradan bilirim; İnsan onuruna tecavüzden de sakınmaz biridir. Dilerim ölümü öncesinde inanır ve tövbe eder. Ben de hakkımı helâl ederim.

Bu kişi Sözcü’de kime oy vereceğini açıkladığı makalesinde “Laik Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı  demokrat kişiliği sebebiyle” oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğini açıkladıktan sonra tercih sebeplerinden biri olarak  onun seçilmesi halinde “Cumhurbaşkanına hakaret suçunu “ kaldıracağına değinmiş.

Sormadan edemiyoruz. Acaba Atatürk ilkelerine bağlı Kılıçdaroğlu neden “Cumhurbaşkanına hakaret suçunu” kaldıracakmış. Zaten alnız Cumhurbaşkanına değil her bir kişiye hakaret suçtur.

Düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu için mi?

Peki o zaman sormazlar mı adama. KAMÂL Atatürk Cumhurbaşkanı değil miydi?

Bu kanun R.T.Erdoğan’a özgü değil. Yaşayan Cumhurbaşkanına hakaretin  suç olmaktan çıkarılması bir erdemse  5816 yasa ilkelliğine onay verip sesiz kalmak  tam bir ilkellik ve istibdad değil midir?

Burada biraz nefeslenelim.

Kamâl Atatürk Mustafa ismini atmış, Kemal’i de 1935’de resmen Kamâl’e çevirtmiştir. Emrindeki parlamentoda çıkarttığı kanunla Atatürk soyadını almış, ikinci bir kanunla da bir başkasının bu soyadını almasını engellemiştir. Ama kendisinin eleştirilmesini engelleyici bir kanun çıkarmaya cüret edememiş veya etmemiştir.

Kamâl Atatürk’ü bütünüyle dışlayıp İstiklal savaşımızı ve devrimleri tek başına  sömürmek isteyen İsmet İnönü’ye karşı Demokrat Parti iktidarı 5816’yı çıkartmıştır.

Ölümünden 85 yıl sonra tarihçileri bile prangaya vuran ve benim de mağdur edilmek istendiğim bu yasaya karşı çıkılmadığı sürece değil demokratlık, Kamâlistlik iddiası bile siyasî nitelikli fikrî dolandırıcılıktır ki ancak seçilmeme sebebi olabilir.

Anlamadığımız bir şey daha var. Kişi ben Kamâl Atatürk’üm diyor ve nüfus cüzdanı çıkarıyor, tam bir saygısızlıkla -halka cazip gelsin diye- Mustafa Kemal Atatürk  demeye devam ediyorlar.

Münafıklık her alanda cari.

ARD

Etiketler: KAMAÂL ATATÜRK, 5816 sayılı sayılı yasa,  Münafıklık

Recent Posts

  • VİDEOLAR

Önlerinde Deniz Arkalarında Ölüm Var

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

15 saat ago
  • Ekonomi

BÜYÜK TRANSFERLER KARABORSAYA GEBEDİR

Yüce Kitabımız Kur’ân’a göre Cennet’e gireceklerin vasıfları arasında iç huzuru ile namaz kılma, zeâat verici…

15 saat ago
  • Gündem

Hollywood Yıldızlarından ABD’ye Çağrı: İsrail’e Silah Vermeyi Durdurun

Hollywood Yıldızlarından ABD’ye Çağrı: İsrail’e Silah Vermeyi Durdurun Gazze’deki Kayıplar ve Hollywood’un Tepkisi Hollywood yıldızları,…

15 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları Sürüyor: Yüzlerce Kayıp

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Yönelik Saldırıları Sürüyor: Yüzlerce Kayıp Gazze’de Saldırılar Artıyor İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik…

16 saat ago
  • Gündem

Kahramanmaraş’ta art arda Korkutan Depremler Meydana Geldi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra ise aynı bölgede 5 büyüklüğünde…

17 saat ago
  • Makale

HZ. MUHAMMED’İN ASKERLERİ BİLE OLAMAYIZ

Türkiye’de şu son günlerde sayıları azımsanamayacak olan yeni mezun teğmenlerin korsan yeminlerini izledik. Mirat Haber.com…

17 saat ago