islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Elon Musk’tan Kaliforniya’ya LGBT Tepkisi: Şirketlerini Teksas’a Taşıyor

Elon Musk’tan Kaliforniya’ya LGBT Tepkisi: Şirketlerini Teksas’a Taşıyor
18 Temmuz 2024 17:10
A+
A-

Elon Musk’tan Kaliforniya’ya LGBT Tepkisi: Şirketlerini Teksas’a Taşıyor

ABD’li milyarder Elon Musk, Kaliforniya eyaletinde kabul edilen ve LGBT lobileri tarafından desteklenen çocukların cinsel kimlik bilgilerini gizleyen yasal düzenlemeye tepki göstererek, şirketlerini Teksas’a taşıma kararı aldı. Musk, bu yasayı “bardağı taşıran son damla” olarak nitelendirdi.

Yasa Ne Getiriyor?

Kaliforniya Eyaleti’nde yeni kabul edilen AB 1955 adlı yasa, okullarda çocukların cinsel kimlik bilgilerinin ebeveynlerle paylaşılmasını yasaklıyor. Öğretmenler, çocukların izni olmadan bu bilgileri ebeveynlerle veya başka herhangi bir kişiyle paylaşamayacak. Yasaya göre, çocukların cinsiyet değiştirme işlemlerine yönlendirilmesi amaçlanıyor. LGBT lobileri tarafından desteklenen bu yasa, ailelerin ve çocukların haklarını koruduğunu iddia etse de, arka plandaki amaç farklı olarak değerlendiriliyor.

Elon Musk’ın Tepkisi

Elon Musk, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’ın imzaladığı bu yasayı “bardağı taşıran son damla” olarak nitelendirdi. Musk, SpaceX ve X’in ofislerini California’dan Teksas’a taşıma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, Musk’ın 2021’de Tesla’nın ofislerini Kovid kısıtlamalarına tepki olarak Teksas’a taşımasından sonra aldığı ikinci büyük taşınma kararı. Musk, bu tür yasaların aileleri ve şirketleri Kaliforniya’yı terk etmeye zorladığını belirtti.

Aileler ve Çocuklar Arasındaki İlişkiyi Etkiliyor

AB 1955 yasası, çocukların cinsel kimlik bilgilerinin ebeveynlerle paylaşılmasını yasaklayarak aileler ve çocuklar arasındaki ilişkiyi olumsuz etkiliyor. Ebeveyn Hakları Hareketi adı altında yapılan kampanyalar, çocukların cinsel kimliklerini gizlemeden yaşamalarını savunuyor. Ancak yeni yasa, öğretmenlerin çocukların cinsiyet kimliği bilgilerini ebeveynlere bildirme zorunluluğunu ortadan kaldırarak, bu hakları sınırlandırıyor. LGBT örgütlerinden gelen büyük destek, yasanın perde arkasındaki amacını sorgulatıyor.

Ekonomik ve Sosyal Yansımalar

Elon Musk’ın şirketlerini Teksas’a taşıma kararı, Kaliforniya ekonomisi üzerinde büyük bir etki yaratacak. SpaceX ve X’in Kaliforniya’dan ayrılması, eyaletteki iş gücü ve vergi gelirlerinde kayba neden olacak. Ayrıca, bu taşınma kararı, diğer büyük şirketlerin de benzer adımlar atabileceği endişesini doğuruyor. Teksas, daha düşük vergi oranları ve iş dostu politikalarıyla, büyük şirketler için cazip bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Elon Musk’ın Kaliforniya’dan Teksas’a taşınma kararı, LGBT hakları ve çocukların cinsel kimlikleri konusundaki tartışmaların ne kadar derinleştiğini gösteriyor. Bu gelişme, ABD’deki toplumsal ve siyasi dinamiklerin nasıl şekillendiğine dair önemli ipuçları sunuyor…

HABER YORUM

Elon Musk’ı, LGBT karşıtlığı sebebiyle kutlayacağız ama… İnşallah bu olay da Filistin’i destekleme(!) olayına dönmez.. 7 Ekim’den sonra Filistin’i destekleyen Musk, baskılara dayanamamış ve İsrail’i ziyaretinden sonra söyleminden çark etmişti…

LGBT, insanlığın başına bela edilen ve edilecek olan en büyük felakettir…

Her durum ve şartta dünya nüfusunu azaltma planları yapan küreselcilerin en büyük sığınağıdır  LGBT…

Cinsel özgürlük adı altında dünyaya pompalanmaya çalışılan bu hayasızlığın ardında da Siyonistlerin olduğunu söylemeye gerek bile yok sanırız…

Biz, dün durduğumuz yerde durmaya devam etmeliyiz…

Biz, doğrudan İslam’dan aldığımız ilham ile LGBT ile savaşmaya devam etmeliyiz…

Biz, evlatlarımızı LGBT belasından uzak tutmaya ve sakındırmaya devam etmeliyiz…

Dünyaya,  çok şirin argümanlar ile sunulan LGBT belasıyla savaşmak, Cihadı Ekber hükmündedir rabbimizin izniyle…

Kainatın ve insanlığın dengesini bozarak kendi sonunu kendi hazırlayan insanoğlu, LGBT belasının içeriğini göremeyecek kadar aklını yitirdiyse, vay o insanlığın haline….

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.