Endonezya uçak kazası raporu yakınları kedere boğdu

Mirat Haber Ajansı

Endonezya Sriwijaya Hava kazasından bir ay sonra, müfettişler kazanın kesin nedenini belirlemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyorlar. Dün açıklanan ilk bulgular, arızalı bir gaz kelebeğinin pilotların uçağın kontrolünü kaybetmesine neden olabileceğini öne sürüyor. Ancak Endonezya Ulusal Taşımacılık Güvenliği Komisyonu’ndan (KNKT) müfettişler medyaya kazanın kesin nedeninin belirsiz kaldığını ifade ettiler. Boeing 737-500 uçağı 26 yıllık bir araçtı ancak kazadan sadece haftalar önce hava dayanıklılık kontrolünden başarıyla geçti. Araştırmacılar, uçağın denize çakılmadan önce hala veri gönderebildiğini gösteren Otomatik Bağımlı Gözetleme Yayınından verileri analiz ettiler. Otomatik gaz kelebeği sistemine ek olarak, Yere Yakınlık Uyarı Sistemi de dahil olmak üzere kazaya katkıda bulunmuş olabilecek diğer bileşenlere de bakıyorlar. Soruşturma ayrıca enkazın yayılmasına bağlı olarak uçağın suya çarpmadan önce tamamen sağlam olduğunu doğruladı.

Ceset arama sona erdi

İnsan kalıntılarının aranması artık sona erdi, ancak kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen tüm cesetler alınamadı. Bulunanlar için cenaze törenleri yapıldı ve yolcuların aileleri yas tuttu. Felakete neyin sebep olduğunu öğrenmek için bir aydır beklemeleri yakınların moral durumlarına yardımcı olmuyor. Donanma dalgıçları, uçuş veri kaydedicisini alabildiler ve müfettişler verilerini çoktan indirdiler. Ancak kokpit ses kayıt cihazı (CVR) arayışı devam ediyor ve havacılık uzmanları bunun soruşturmanın önemli bir parçası olduğunu açıklıyor. Son kazaya pilot hatasının neden olduğuna dair henüz bir gösterge bulunmamakla birlikte, uçuş uzmanları pilot eğitimini iyileştirmenin Endonezya’nın havayollarını daha güvenli hale getirmede önemli bir adım olduğunu ifade ediyor.

Sriwijaya Air kazası 9 Ocak’ta Endonezya’da 10 yıldan kısa bir süre içinde meydana gelen üçüncü büyük uçak kazası. 2014 yılında, Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giden bir Endonezya AirAsia uçağı, 162 kişiyle Java Denizi’ne çakılmış kurtulan olmamıştı. 2018’de Cakarta’dan Pangkal Pinang’a bir Lion Air uçağı da Java Denizi’ne düştü ve gemideki 189 kişinin tamamı öldü. Endonezya binlerce adadan oluşan bir topluluk ve çeyrek milyarı aşkın nüfusla dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi.

Recent Posts

  • Gündem

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu ve Gallant İçin Yakalama Kararı Çıkardı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'de işlenen savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski…

7 saat ago
  • Gündem

KUR’ÂN ARAŞTIRICISIYDI BEL’AM MI OLDU!

Bu video bize BELAM başlığı ile gönderildi. BEL’AM için Diyanet İslam Ansiklopedisine baktığımızda şu açıklamayı…

8 saat ago
  • Gündem

YALNIZCA VE SADECE MİLLETİMİZİN ASKERLERİNE MUHTACIZ

Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın katıldığı merasimden sonra bir gurup teğmenin sonradan korsan yeminle Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek…

11 saat ago
  • Gündem

İBB Meclisi’nde İstanbul’da Suya Her Ay Zam Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde alınan kararla su fiyatlarına %17,5 zam yapıldı ve her ay…

12 saat ago
  • Gündem

Marmara’da Lodos: Deniz Ulaşımı Olumsuz Etkilendi

İstanbul' da Şiddetli lodos, Marmara Bölgesi'nde deniz ulaşımını sekteye uğratmaya devam ediyor. İstanbul, Bursa ve…

13 saat ago
  • Makale

Evrensel Bir Kişilik Profili: Ebu Leheb ve Karısı (1)

Ebu Cehil deistti, diğer Mekkeli müşrikler de deistti, Allah’ın varlığına inanıyorlardı ama Hz. Muhammed’in Allah’ın…

14 saat ago