islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4841
EURO
36,3853
ALTIN
2.954,91
BIST
9.296,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Endonezya’da Milli Çiftçi Günü’nde Tarım Reformu Talebi

Endonezya’da Milli Çiftçi Günü’nde Tarım Reformu Talebi

Mirat Haber Ajansı

Koronavirüs salgını, tarım reformu aktivistlerinin Orta Cakarta’daki Temsilciler Meclisi kompleksi önünde bir protesto düzenlemesini engellemedi. Endonezya’da her 24 Eylül’de Ulusal Çiftçiler Günü kutlanıyor. Düzinelerce sivil toplum grubunun birliği olan Tarım Reformu Ulusal Komitesi’nden (KNPA) protestocular, hükümetten Başkan Widodo’nun tarım reform programını gerçekleştirmesini talep ettiler. Ayrıca, istihdam yaratma konusundaki tartışmalı çok amaçlı tasarıyı protesto ettiler. COVID-19 salgını nedeniyle protestoya bizzat katılamayanların sembolü olarak Senayan’daki Meclis kampüsünün önüne çiftçi kılığında 120 korkuluk yerleştirdiler. Cakarta Polisi sadece 30 kişinin meclis kampüsü önünde toplanmasına izin verdi.

Takımadaların tamamında 60 noktada benzer protestolar düzenlendi. Aktivistler, Endonezyalı çiftçilerin, özellikle çiftçiler ve şirketler arasında tekrarlayan toprak anlaşmazlıkları ile ilgili hayal kırıklığını ifade etmek için mitingleri düzenlediler. Ancak bunların çoğu, çiftçilerin şiddet ve gözdağı eylemleriyle sonuçlandı. Çiftçiler, geçim kaynaklarını etkileyecek hükümler içeren istihdam yaratma konusundaki çok amaçlı yasaya uzun zamandır muhalefetlerini dile getirdiler. Tasarı, gıda ithalatını gevşetmeyi amaçlarken yerli gıda tedariki ana gelir kaynaklarından biri olarak görülmüyor. Şu anda 2013 Çiftçilerin Korunması ve Yetkilendirilmesi Yasası, yerel gıda kaynaklarına öncelik verilmesi ve mümkün olduğunda ithalattan kaçınılması gerektiğini şart koşuyor. Tasarı aynı zamanda çiftçileri haksız arazi kamulaştırmasından koruyan 1960 Temel Tarım Yasasını da değiştirmeyi amaçlıyor.