Milli görüş hareketinin kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın vefatının 12. Yıldönümü.
27 Şubat 2011 yılında aramızdan ayrılan ve ahiret hayatına başlayan Prof. Dr Necmettin Erbakan’ın vefatının üzerinden 12 yıl geçti.
Milli görüş hareketini bütün zorluklara ve engellemelere rağmen, azmi ve erdemli kişiliğiyle iktidara taşıyan Erbakan Hoca, siyasete getirdiği esprili üslupla da tarihe damgasını vuran bir siyasetçi.
Necmettin Erbakan 1996 yılında iktidara geldiğinde güzel icraatlara imza atmayı başarmış, bu başarı birtakım menfaat gruplarının işine gelmemişti. Arkasından körüklenen 28 Şubat Post-Modern darbesiyle de iktidardan uzaklaştırılmış ve siyasi yasaklı konumuna getirilmiştir.
Müslümanların hayatında tesadüf değil tevafuk vardır. Erbakan hocanın 28 Şubat darbesinin yıldönümünde vefat etmesi ise, bizlerin ders çıkarması gereken güzel bir tevafuktur.
Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926’da Sinop‘ta doğdu. Çocukluğu, babasının ağır ceza hâkimi olması sebebiyle çeşitli şehirlerde geçti. Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başladığı İlköğretimini Trabzon’da tamamladı. Necmettin Erbakan, öğrencilik yıllarında da başarılı bir grafiğe sahip. İstanbul Erkek Lisesini 1943 yılında birincilikle bitirmesine ve sınavsız Üniversiteye gidebilme imkanına sahip olmasına rağmen o bunu kabul etmemiş ve İstanbul teknik Üniversitesine Sınavla girmiştir. 1948 Yılında mezun olduğu Üniversitenin Makine Fakültesinde asistan olarak görev yapmaya başlamıştır.
1951 Yılında Almanya‘daki Aachen Teknik Üniversitesine ilmi araştırmalar yapmak üzere gönderilmiş, Alman ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezinde, biri doktora olmak üzere 3 tez hazırlamıştır.
Erbakan Hocanın Doçentlik tezi “Dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunun matematiksel izahı” üzerinedir.
Erbakan, çalışmalarıyla Leopard tanklarının üretiminin yapıldığı Almanya’nın en büyük motor fabrikasına davet edildi, daha sonra burada başmühendis olarak tank motorları üzerine çalışmalar yaptı.
Prof. Dr Necmettin Erbakan Hoca, Almanya’da durduğu sürece birçok teklifler almış, ancak o memleketine Türkiye’ye dönerek, burada hizmet etmeyi tercih etmiştir.
Türkiye’de Gümüş motor fabrikasını kuran Erbakan, bu alanda çok büyük engellemeler ile karşılaşmış, kapitalizmin acımasız rekabetine maruz kalmıştır.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi bir şahsiyete o dönem Almanya sahip çıkmıştı. Şimdi şu soruyu kendimize sormamız gerekmez mi?
“Millet olarak, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a biz ne kadar sahip çıkabildik?”
Mirat Haber olarak; Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun İnşallah!
ANAHTAR KELİMELER. MİLLİ GÖRÜŞ NECMETTİN ERBAKAN 28 ŞUBAT