islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5515
EURO
35,1307
ALTIN
2.463,11
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Erdoğan’dan Uluslararası Camiaya Çağrı: İsrail’e Baskı Yapın

Erdoğan’dan Uluslararası Camiaya Çağrı: İsrail’e Baskı Yapın
13 Haziran 2024 12:00
A+
A-

Erdoğan‘dan Uluslararası Camiaya Çağrı: İsrail’e Baskı Yapın, Barış Sağlansın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid’de İspanya Kralı 6. Felipe ile bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarındaki soykırım politikalarının sona ermesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, uluslararası camianın İsrail’e baskı yaparak barışın kapısını aralamasını istedi. İspanya’nın bu konuda attığı adımların çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kral Felipe’yi Türkiye’ye davet etti.

Ticaret ve Savunma Sanayii İşbirliği

Erdoğan, Türkiye ile İspanya arasındaki hükümetler arası zirve için Madrid’e gitti. Burada İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya gelecek. Zirvede yaklaşık 15 ikili anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Anlaşmaların ticaret hacmini genişleteceği ve savunma sanayi işbirliğini artıracağı belirtiliyor. Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma sanayi alanında işbirliğinin de iki ülkeye kazanç sağlayacağını vurguladı.

Filistin’e Destek ve Barışın Yolu

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamların sona ermesi gerektiğini belirtti. İspanya’nın Filistin’e verdiği desteğin önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, uluslararası camianın İsrail’e baskı yapmasının kalıcı barış getirebileceğini söyledi. Kral Felipe’yi en kısa sürede Türkiye’ye beklediğini dile getirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler de ele alındı.

Ekonomik İlişkiler ve İş Forumu

İspanya ve Türkiye arasında her yıl gelişen ekonomik ilişkiler, iş forumuyla daha da ön plana çıkacak. Bugün gerçekleşecek iş forumuna, Türkiye’den 150 kadar iş insanının katılması bekleniyor. Tekstil, otomotiv, çelik dahil, 11 sektörden Türk ve İspanyol iş insanları bir araya gelecek. İspanya, 2022 yılında yaklaşık 10 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye’nin en önemli ticaret partnerlerinden biri oldu.

Görüşme Trafiği ve Ziyaretler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ziyaretinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ile Külliye’de görüştü. Erdoğan, İspanya ziyareti öncesi Esenboğa’da ‘Yörünge Altı Araştırma Görevi’ni tamamlayan astronot Tuva Cihangir Atasever ile de buluştu. Görüşmede, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yer aldı. Ayrıca, 6 Temmuz’da Azerbaycan’ın Şuşa kentine bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Şuşa, tarihi öneme sahip. Ziyaretin, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluğu pekiştireceği belirtiliyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM