Gündem

Erdoğan’dan Uluslararası Camiaya Çağrı: İsrail’e Baskı Yapın

Erdoğan‘dan Uluslararası Camiaya Çağrı: İsrail’e Baskı Yapın, Barış Sağlansın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid’de İspanya Kralı 6. Felipe ile bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarındaki soykırım politikalarının sona ermesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, uluslararası camianın İsrail’e baskı yaparak barışın kapısını aralamasını istedi. İspanya’nın bu konuda attığı adımların çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kral Felipe’yi Türkiye’ye davet etti.

Ticaret ve Savunma Sanayii İşbirliği

Erdoğan, Türkiye ile İspanya arasındaki hükümetler arası zirve için Madrid’e gitti. Burada İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya gelecek. Zirvede yaklaşık 15 ikili anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Anlaşmaların ticaret hacmini genişleteceği ve savunma sanayi işbirliğini artıracağı belirtiliyor. Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma sanayi alanında işbirliğinin de iki ülkeye kazanç sağlayacağını vurguladı.

Filistin’e Destek ve Barışın Yolu

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamların sona ermesi gerektiğini belirtti. İspanya’nın Filistin’e verdiği desteğin önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, uluslararası camianın İsrail’e baskı yapmasının kalıcı barış getirebileceğini söyledi. Kral Felipe’yi en kısa sürede Türkiye’ye beklediğini dile getirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler de ele alındı.

Ekonomik İlişkiler ve İş Forumu

İspanya ve Türkiye arasında her yıl gelişen ekonomik ilişkiler, iş forumuyla daha da ön plana çıkacak. Bugün gerçekleşecek iş forumuna, Türkiye’den 150 kadar iş insanının katılması bekleniyor. Tekstil, otomotiv, çelik dahil, 11 sektörden Türk ve İspanyol iş insanları bir araya gelecek. İspanya, 2022 yılında yaklaşık 10 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye’nin en önemli ticaret partnerlerinden biri oldu.

Görüşme Trafiği ve Ziyaretler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ziyaretinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ile Külliye’de görüştü. Erdoğan, İspanya ziyareti öncesi Esenboğa’da ‘Yörünge Altı Araştırma Görevi’ni tamamlayan astronot Tuva Cihangir Atasever ile de buluştu. Görüşmede, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yer aldı. Ayrıca, 6 Temmuz’da Azerbaycan’ın Şuşa kentine bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Şuşa, tarihi öneme sahip. Ziyaretin, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluğu pekiştireceği belirtiliyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

BATIYA BİZE YUKARIDAN BAKMAYI BATICILAR ÖĞRETTİ

Bilinen haberi bir de biz özetleyelim: [UEFA’nın Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yapan…

6 saat ago
  • Gündem

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı Yanlışa Düştük Suriye'nin kuzeyinde, Türk bayrağına…

7 saat ago
  • Gündem

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi Hicri Yılbaşı Nedir? Hicri yılbaşı, İslam takvimine göre yeni…

7 saat ago
  • Gündem

Mesud Pezeşkiyan İran’ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu

Mesud Pezeşkiyan İran'ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu İran'da Reformist Lider: Mesud Pezeşkiyan İran'da dün gerçekleşen 14.…

8 saat ago
  • Gündem

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de Yine Sivilleri Hedef Aldı

İsrail Savaş Uçakları Gazze'de Sivilleri Hedef Aldı Han Yunus ve Refah'ta Saldırı İsrail savaş uçakları,…

9 saat ago
  • Makale

‘Tarihi Allah Yazar’

Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımız gerektiğine karar veririz. (Aliya İzzet Begovic) Dünyada tarifsiz…

10 saat ago