islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4690
EURO
36,3690
ALTIN
2.962,53
BIST
9.277,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

F 35’leri Çözemeyen ABD, 6. Nesil Savaş Uçağı Geliştiriyor

F 35’leri Çözemeyen ABD, 6. Nesil Savaş Uçağı Geliştiriyor

NGAD (Yeni Nesil Hava Hakimiyeti) programının bir parçası olarak, ABD Hava Kuvvetleri 2030 yılına kadar F-16 ve F-22’in yerini alacak olan F35’leri 6. nesil savaş uçağı olmayı da tasarladığı ortaya çıktı. ancak bu uçaklardaki ciddi sorunlar, 5. nesil uçak olmasına da engel oluyor. Uzmanlar, F-35’lerin sorunları ve eksiklikleri 3 ana başlık altına topluyorlar.

, geliştiricilerin üç ana sorunla yüzleşmek zorunda kalacağı için bu planlar gerçekleşmeyebilir.

İlk olarak, Amerikan pilotları, uçakları daha gizli olsa bile vurulabileceklerinden, hedeflerine zaten çok yaklaşmamalıdır. Bu nedenle, mevcut füzelerin menzilini aşacak daha uzun menzilli füzelere ihtiyaç duyulacaktır. Şu anda, 260 km menzile sahip AIM-200 Müşterek Gelişmiş Taktik Füze (JATM) havadan havaya füzesi tamamlanıyor. Mach 5’lik bir hız geliştiriyor ve mevcut AIM-120 AMRAAM’ı 160 km menzille değiştirmek zorunda kalacak. Ancak bu gelişmeler çok önemli değil, bu nedenle belki de daha uzun menzilli hipersonik füzeler en iyi seçenek olabilir.

İkinci olarak, 6. nesil avcı uçağı, daha fazlasını taşımak için daha büyük bir cephane bölmesine sahip daha büyük bir gövdeye sahip olmalıdır. Ancak daha büyük bir planör daha iyi motorlar gerektirecektir. Ayrıca gelişmiş hayalet teknolojilere, yeni radyo soğurucu malzemelere, gelişmiş elektronik harp/elektronik harp sistemlerine ve beraberinde “sadık takipçi” olarak savaş uçağının yanında uçan dronlara ihtiyaç vardır.

Üçüncüsü ve en önemlisi, ordunun ABD Kongresi’ni Rus ve Çin “tehdidi” ile korkutması gerekiyor ki milletvekilleri yeni bir savaş uçağı geliştirme programı için 350 milyar dolar ayırsın. Bu nedenle, Moskova ve Pekin’in önümüzdeki on yıl içinde 6. nesil savaşçılarını yaratmaya başlayacağını ve bunun ardından Washington’ın hava avantajını kaybedebileceğini düzenli olarak hatırlatmamız gerekecek.

Medya, bu koşullar yerine getirilirse, 6 yılına kadar 2030. nesil Amerikan avcı uçağının ortaya çıkacağı ve aksi takdirde rakiplerin Amerika Birleşik Devletleri’ni atlayacağı sonucuna vardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.