islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

FETÖ’den 15 Temmuz İtirafları: Bizim Yaptığımızı Kimse Bilmesin

FETÖ’den 15 Temmuz İtirafları: Bizim Yaptığımızı Kimse Bilmesin
5 Haziran 2024 09:50
A+
A-

FETÖ’den 15 Temmuz İtirafları: Bizim Yaptığımızı Kimse Bilmesin

Ebuseleme Gülen’in Şok İtirafları

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, önemli itiraflarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden önce Fetullah Gülen’in kendisine “Yakında Türkiye’deki bütün kurumlar el değiştirecek. Hepiniz çok iyi yerlere geleceksiniz. Bunu (darbeyi) yapanların asla bizim adamlarımız olduğunu söylemeyin” dediğini anlattı. Bu itiraflar, Pensilvanya’daki malikaneden başka bir yere götürülmesiyle başlayan tartışmaları yeniden alevlendirdi…

Gülen, Ahmet Dönmez’in YouTube programında açıklamalarda bulundu. Darbe öncesi elebaşı amcasının iki kişinin bulunduğu ortamda, planlarının yakında gerçekleşeceğini ve kendilerinin mütevazı olup renk vermemeleri gerektiğini söylediğini belirtti. Bu ifadeler, örgütün darbe hazırlıkları içinde olduğunu gözler önüne serdi.

Telefon Görüşmesi ve Paşa Kimliği

Aynı gün çok önemli bir olaya daha tanıklık ettiğini belirten Ebuseleme Gülen, “Ali Sami Yıldırım, ‘Hocam’ dediği Adil Öksüz’ü aradı. Telefon görüşmesi sırasında, Barbaros Kocakurt ve Dr. Ali’nin yanında olduğunu gördüm” dedi. Barbaros’un, karşı tarafı “Paşam hürmetler, selamünaleyküm” şeklinde selamladığını ve resmi bir askeri sesle karşılık aldığını belirtti.

Görüşme sırasında, karşı tarafın “İnşallah yakında bu zalimlerden kurtulacağız. Bütün Türkiye bayram edecek” şeklinde konuştuğunu söyledi. Bu, darbe planlarının detaylı bir şekilde organize edildiğini gösteriyor. Ebuseleme Gülen, bu görüşmenin önemini vurguladı ve Adil Öksüz’ün özel bir görevde olduğunu belirtti.

Adil Öksüz’ün Özel Vazifesi

Ebuseleme Gülen, Adil Öksüz’ün Pensilvanya’daki yerleşkede önemli bir konumda olduğunu belirtti. Öksüz’ü herkesin giremeyeceği 5. katta gördüğünü ve önemli bir görevde olduğunu söyledi. Darbe girişimi sonrası yapılan açıklamalarda, örgüt mensuplarının Adil Öksüz’ü tanımadıklarına yönelik ifadelerin yalan olduğunu vurguladı.

Ebuseleme Gülen, Adil Öksüz ile bazı projelerde yer aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan için animasyon hazırlanan bir projede Öksüz’ün yönetiminde çalıştığını söyledi. Bu projelerin yüksek bütçeli olduğunu ve darbe sonrası devam edip etmeyeceği konusunda Fetullah Gülen ile görüştüğünü anlattı.

Projeler ve Talimatlar

Gülen, hazırladıkları çizimlerin 17 Temmuz’da yayınlanacağını söyledi. Darbeden sonra bu tarz çalışmalara devam edip etmeyeceklerini konuşmak için babası Mesih Gülen ile birlikte Fetullah Gülen’le görüştüğünü belirtti. “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve diğer partililerle ilgili çizime devam edelim mi?” diye sorduklarında, Fetullah Gülen’in çok endişelendiğini söyledi.

Fetullah Gülen’in “Bunları kaldır, kimseye de anlatma” dediğini belirtti. Bu talimat, darbe planlarının başarısız olmasından sonra örgütün taktik değişikliğine gittiğini gösteriyor. Ebuseleme Gülen’in itirafları, FETÖ’nün darbe girişimindeki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER YORUM

CIA destekli 15 Temmuz darbe girişimi,  ülkemizi felakete sürükleyecek bir senaryoydu.

15 Temmuz akşamı halkımızın dik ve dirayetli duruşu, ülkemizi Suriye ya da Irak gibi olmaktan kurtardı…

15 Temmuz akşamı ülkemiz, iç savaşın eşiğinden döndü…

Hülasa 15 temmuz, ülkemiz için büyük bir felaketin eşiğinden döndüğümüz günün adıdır…

Fetö denilen hainin ve CIA’nın, ülkemiz üzerinde yaptığı planların dumura uğratıldığı günün adıdır 15 Temmuz…

MİRATYOUTUBE 

MİRATHABER.COM