islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

FIFA ve UEFA’nın Sessizliği: İsrail’in Filistinli Sporculara Yönelik Katliamı

FIFA ve UEFA’nın Sessizliği: İsrail’in Filistinli Sporculara Yönelik Katliamı
1 Eylül 2024 10:05
A+
A-

FIFA ve UEFA’nın Sessizliği: İsrail’in Filistinli Sporculara Yönelik Katliamı

İsrail’in Sporculara Yönelik Saldırıları

Filistinli gazeteci Leyla Hamed, İsrail’in Filistinli sporculara uyguladığı şiddetin boyutlarını gözler önüne seriyor. Filistin Futbol Federasyonu’nun verilerine göre, 418 sporcu İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. Bu sayı, aralarında antrenörlerin ve yöneticilerin de olduğu geniş bir kitlenin yok olduğunu gösteriyor. Hamed’e göre, bu sayı gerçekte daha da yüksek olabilir. Çünkü İsrail’in yoğun saldırıları devam ediyor. Bu durum, sadece sporcuları değil, tüm Filistin halkını derin bir umutsuzluğa sürüklüyor.

Çifte Standart ve Sessizlik

FIFA ve UEFA’nın, İsrail’e yönelik herhangi bir yaptırım uygulamamasını büyük bir skandal olarak nitelendiren Hamed, bu tavrı çifte standart ve ikiyüzlülük olarak tanımlıyor. Rusya’ya karşı alınan hızlı kararlar ile İsrail’e yönelik sessizlik arasındaki büyük çelişki dikkat çekiyor. FIFA, İsrail’in Filistinli sporculara yönelik suçlarına dair delil talep ederken, Ukrayna’da bu tür taleplerde bulunmamıştı. Filistin Futbol Federasyonu’nun tüm çabalarına rağmen, İsrail’e karşı herhangi bir yaptırım kararı alınmadı.

Olimpiyat Ruhu ve Mobbing

Leyla Hamed, İsrail’in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda bayrağıyla temsil edilmesinin utanç verici olduğunu vurguluyor. İsrail’in olimpiyatlarda yer alması, sporun evrensel değerlerine ve olimpiyat ruhuna aykırı olarak nitelendiriliyor. Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Jibril Rajoub’un karşılaştığı zorluklar, İsrail’in Filistinli sporculara yönelik baskılarının bir başka boyutunu ortaya koyuyor. Rajoub’un sınırda saatlerce bekletilmesi, pasaportuna el konulması ve tehdit edilmesi, İsrail’in spor üzerinden uyguladığı mobbingin bir göstergesi.

Sporun Filistin İçin Anlamı

Filistinli gazeteci Leyla Hamed, sporun Filistin halkı için sadece bir etkinlik değil, bir direniş sembolü olduğunu belirtiyor. Özellikle gençler için futbol, İsrail işgalinden kaçışın bir yolu haline gelmiş durumda. Filistinli sporcuların uluslararası arenada elde ettikleri başarılar, sadece sportif bir başarı değil, aynı zamanda Filistin halkının özgürlük mücadelesinin bir yansıması olarak görülüyor. Spor, Filistin’de direnişin ve umudun bir sembolü olmaya devam ediyor.

HABER YORUM

Zamanında kocaman puntolarla uyarmıştık, Siyonizm pop ve top vasıtasıyla insanları hipnoz ediyor gençliğimizi manevi değerlerden uzaklaştırtıyor diye….

FİFA ve UEFA’nın, Siyonizm’in güdümünde olduğunu gösteren ve hatta ispatlayan bir haber bu…

Filistin, konu hakkında FİFA’ya başvurunca da FİFA kanıt istiyor…

Rusya Ukrayna savaşı sırasında aynı olay gerekçesiyle Ukrayna’dan kanıt istemeyen FİFA, Filistin’den kanıt istiyor…

Ey Futbol severler!

Gördünüz mü çifte standardı?

Ha bu arada, Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı kulüp başkanlıklarından İsrail’i protesto mesajları gelir mi?

Önümüzde ki günlerde göreceğiz… Ama hiç zannetmiyoruz…

Söz konusu Filistinli sporcular  olunca, bizim federasyon ve kulüplerimiz dut yemiş bülbül moduna geçiveriyorlar…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.