Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) geçen cuma yaptığı duyuruda, Filistin Yönetimi’nin İsrail ile görüşmelere dönmeye karar vererek ulusal fikir birliğini görmezden geldiğini duyurdu. Eski FKÖ üyesi olan ancak sonra el Fetih’ten kopan Marksist-Leninist örgüt, George Habaş yönetimindeki kuruluşunun 53. yıldönümünde medyaya gönderdiği beyanatta, İsrail ile görüşmelere geri dönmenin ABD yönetimleri üzerindeki başarısız bahislerin bir devamı olduğunu vurguladı. FHKC, hükümeti siyasi ve örgütsel organları için eleştirel ve kapsamlı bir inceleme yapmaya çağırdı ve hükümetin Filistin’in ulusal çıkarlarını gözetmekten şaşmaması gerektiğini vurguladı. FHKC ayrıca tüm Filistinli gruplar arasında net bir gündem belirleyerek Filistin’in haklarını geri almaya ve iç bölünmeyi sonlandırmaya yönelik kapsamlı bir diyalog çağrısında bulundu. Aynı zamanda, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yüksek ulusal hakem ve Filistinlilerin temsilcisi ilan edilmesi gerektiğini belirtti.
Laik parti, yoksulluk, şiddet ve sömürüyle karşı karşıya kalan Filistinliler adına sosyal adalet ile demokratik özgürlüğün sağlanması ve Arap kurtuluş hareketiyle ittifakın güçlendirilmesi için baskı yaptı. Aynı zamanda, dünya, Arap bölgesi ve Filistin üzerindeki emperyalist ve Siyonist hâkimiyeti reddeden tüm komite ve lobilerle işbirliği köprülerinin genişletilmesi çağrısında bulundu. FHKC, Filistinlilerin Filistin içindeki ve dışındaki haklarını korumak için Birleşmiş Milletler ve şubeleri de dahil olmak üzere uluslararası toplumun resmi organları aracılığıyla dayanışma faaliyetlerinin geliştirilmesi ihtiyacına bir kez daha işaret etti.
Filistin Devleti, Arap yarımadasının batısında yer alan, bir Arap devletidir. Ülke başkenti, Kudüs. Ülke nüfusu, yaklaşık 5 milyon ve Müslümanlar çoğunluktadır. Uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kaldıktan sonra, bağımsızlığını 1988 yılında elde etmiştir. Ancak ülke belirli dönemlerde İsrail tarafından istilaya uğramıştır. Kişi başına düşen milli gelir 2,900’dür. İsrail devleti ile uzun yıllardan itibaren savaş içerisindedir. Ülke parlamenter demokrasi ile yönetilmektedir.