islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C

Gazze Şeridi’nde Çadır Kentlerde Hafızlık Eğitimi

Gazze Şeridi’nde Çadır Kentlerde Hafızlık Eğitimi
4 Temmuz 2024 11:00
A+
A-

Gazze Şeridi‘nde Çadır Kentlerde Hafızlık Eğitimi

Zor Koşullarda Kur’an Eğitimi

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde, çadır kentlerde ve sığınma merkezlerinde Kur’an eğitimi devam ediyor. İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Filistinliler, bu zorlu koşullara rağmen Kur’an eğitiminden vazgeçmiyor. Gıda ve temiz suya erişim sıkıntılı. Yerinden edilenler olumsuz koşullara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

Çadır kentlerde ve barınma merkezlerinde gönüllü eğitmenler ders veriyor. Her yaştan binlerce kişi Kur’an-ı Kerim ve hafızlık eğitimi alıyor. Eğitim-öğretim durdu. Ancak gönüllüler, öğrencilerine tecvit çalıştırıp hafızlık yaptırıyor.

Refah’ta Eğitim Mücadelesi

Refah’ta Kudüs İlköğretim Okulunda hafızlık eğitimi veriliyor. İntisar el-Arabid, gönüllü olarak hafızlık ve tecvid eğitimi veriyor. İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk edenler, burada eğitim alıyor. Arabid, kadınlardan hafızlık grupları oluşturdu. Bu gruplar akşam namazından sonra çalışmalara başlıyor. Çoğu kadın, Kur’an’dan 5 ile 15 cüz ezberliyor.

Çocuklar için de hafızlık grupları oluşturuldu. Bu çocuklar da Kur’an’dan cüzler ezberliyor. İşgalci İsrail camileri yıkmış olsa da Kur’an öğretimine devam ediyorlar. Arabid, bu konuda kararlı olduklarını vurguluyor.

Küçük Yaşta Hafızlık Azmi

Hafızlık çadırında Nebe Suresi’ni ezberleyen 7 yaşındaki Mahmud Sıyam, Kur’an’ın son cüzünü ezberlemeye çalışıyor. Filistinli çocuk, okula gidemiyor. Ancak zamanını Kur’an-ı Kerim ezberleyerek değerlendiriyor. Birinci haftanın sonunda Kur’an’ın son cüzünü ezberledi. Şimdi 29. cüzü ezberlemeye başladı. Kur’an’ın tamamını ezberlemeyi hedefliyor.

Hafızlık Merkezlerinin Önemi

Dar’ul İtkan Kur’an Kursu Müdürü Abdulmuti el-Ehras, sığınma merkezleri ve çadır kamplarında 70 hafızlık merkezi açtıklarını belirtti. Refah’a göçlerin başladığı ilk günlerden itibaren bu merkezler açıldı. Kadın, erkek, çocuk büyük, binlerce yerinden edilen Filistinli bu merkezlerde hafızlık yapıyor. Kur’an’ı öğreniyorlar. Kur’an’a bağlı kalmak, yaşadıkları acıdan kurtulmanın bir yolu olarak görülüyor.

HABER YORUM

İsrail’in bütün zulümlerine rağmen, Filistinli kardeşlerimizin dik duruşunu ve tevekkülünü bazen sorguluyoruz ya…

İşte bunun cevabı bu haberimizde aslında..

Zulümler karşısında onları dik ve diri tutan, Kur’an-ı Kerim’in ta kendisi…

Kur’an-ı Kerim’e olan inanç ve bağlılıkları onları ayakta tutan en büyük haslet…

Günümüzde, heva ve heveslerini ilah edinen zümrenin anlayamadığı işte tam da bu…

Anlayamazlar çünkü, inandıkları gibi değil yaşadıkları gibi inanıyorlar…

Ama çok şükür ki Gazze, yaşadığı gibi inanan değil, inandığı gibi yaşayan insanların çoğunlukta olduğu bir bölge….

Gazzeli Müslüman kardeşlerimizden  örnek alacağımız çok şey var çooook!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.