islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C

Gazze’de 330 Günlük Kabus Devam Ediyor

Gazze’de 330 Günlük Kabus Devam Ediyor
31 Ağustos 2024 11:32
A+
A-

Gazze‘de 330 Günlük Kabus: İsrail’in Saldırıları İnsanlık Suçuna Dönüştü

İsrail’in Gazze’deki Saldırılarında İnsanlık Krizi Derinleşiyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına 330. gününde devam ederken, insani kriz büyümeye devam ediyor. İsrail’in bombalı saldırıları, halkı aç ve susuz bırakarak büyük bir felakete yol açtı. Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde bir evi hedef alan saldırı sonucu üç kişi hayatını kaybetti. Yaralılar ve ölenlerin cesetleri, El-Ehli Baptist Hastanesi’ne kaldırıldı. Zeytun Mahallesi’nde de Haccac ailesine ait bir evin bombalanmasıyla üç Filistinli daha öldü.

Han Yunus ve Cibaliya’da Yıkım ve Ölüm Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yaptığı saldırılar, ölüm ve yıkım getirdi. Nassar ailesine ait evin bombalanması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Ayrıca, Nusayrat Mülteci Kampı’nda Alyan Ebu Yusuf apartmanını hedef alan saldırıda dokuz kişi yaşamını yitirdi. Hamed ailesine ait bir binanın bombalanması sonucu ise dört kişi öldü. Yaralılar el-Avde Hastanesi’ne götürüldü.

Nuseyrat ve Zeytun Mahallelerinde Hedef Gözetmeksizin Saldırılar Sürüyor

İsrail ordusu, Nuseyrat Mülteci Kampı’nın batısındaki El-Hasayine bölgesinde Zekkut ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda en az dört Filistinli hayatını kaybetti. Han Yunus’un Cura el-Lut bölgesinde el-Cubbur ailesine ait bir evin bombalanması sonucu ise Ebu Bekir ailesinden beş kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Gece boyu süren saldırılarda Zeytun Mahallesi’ndeki onlarca apartman, patlayıcılarla yerle bir edildi.

Gazze’de Sivil Kayıplar Katlanıyor: 40 Bini Aştı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı. En az 16 bin 589’u çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplam 40 bin 602 kişi hayatını kaybetti. 93 bin 855 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Hastaneler, okullar ve sivil altyapı hedef alınarak, halkın barınabileceği güvenli yerler ortadan kaldırılıyor.

Gazze’de Sivil Direniş ve Hayatta Kalma Mücadelesi

İsrail saldırıları, Gazze halkını ağır bir insani krizle karşı karşıya bırakmış durumda. Gıda, su, ilaç gibi temel ihtiyaçların karşılanması imkansız hale gelirken, halkın direnişi sürüyor. Enkaz altında kalanlar için umutlar tükeniyor, fakat Gazze halkı zor koşullara rağmen hayatta kalma mücadelesini sürdürüyor. İsrail’in bu insanlık dışı saldırıları, dünya kamuoyunda büyük tepki topluyor ve uluslararası camianın acil müdahalesi bekleniyor.

MİRATYOUTUBE 

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.