islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9903
EURO
37,8443
ALTIN
2.821,37
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Gazze’de Binlerce Çocuk Kayıp

Gazze’de Binlerce Çocuk Kayıp
25 Haziran 2024 11:20
A+
A-

Gazze‘de Binlerce Çocuk Kayıp

İsrail’in Saldırılarının Korkunç Sonuçları

İsrail, 8 aydır Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bu süreçte 15 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Birçoğu ise sakat kaldı veya kayboldu. İsrail’in saldırıları, Gazze’deki çocuklar üzerinde büyük bir yıkıma neden oldu.

Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşları, İsrail’i kınayarak bu saldırıların durdurulmasını istiyor. Ancak İsrail, saldırılarına devam ediyor. Bu da çocuklar ve aileleri için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Enkaz Altında Kalan Çocuklar

Save the Children, Gazze’deki durumu yakından takip ediyor. Kuruluş, 21 bine yakın çocuğun ailesinden ayrı düştüğünü belirtti. Bu çocukların bir kısmı enkaz altında veya isimsiz mezarlarda olabilir. Ayrıca birçok çocuk gözaltında ve Gazze dışına çıkarılmış olabilir.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, çocukların yarısına yakınının kimlik tespitinin yapılamadığını bildirdi. Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden çocukların bedenleri tanınmaz hale geliyor. Bu da kimlik tespitini zorlaştırıyor.

İşkence İzleri ve Toplu Mezarlar

İsrail saldırılarında ölen çocuklarda işkence izleri bulunuyor. Toplu mezarlara gömülen çocukların birçoğunda bu izler tespit edildi. Bu durum, İsrail’in savaş suçları işlediğini gösteriyor.

Save the Children Orta Doğu Bölge Direktörü Jeremy Stoner, Gazze’yi “çocuk mezarlığı” olarak tanımladı. Stoner, çocukların öldürülmesinin ve kaybolmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca ailelerin çocuklarının nerede olduğunu bilmesi gerektiğini de  belirtti.

Acil Ateşkes Çağrıları

Save the Children, Gazze’deki çocukların korunması için acil ateşkes çağrısı yaptı. Saldırılar devam ettikçe, çocukların durumu daha da kötüleşiyor. Aileler, çocuklarının güvenliğini sağlamakta zorlanıyor. Kuruluş, uluslararası toplumu Gazze’ye yardım etmeye çağırıyor.

Acil ateşkes yapılması, çocukların güvenliğini sağlayabilir. Ayrıca kayıp çocukların bulunması ve aileleriyle yeniden bir araya getirilmesi gerekiyor. İsrail’in saldırıları durmazsa, Gazze’deki insanlık dramı devam edecek.

Uluslararası Tepkiler ve Yardım Çabaları

İsrail’in saldırılarına uluslararası alanda büyük tepki var. Birçok ülke ve insan hakları kuruluşu, İsrail’i kınayarak saldırıların durdurulmasını istiyor. Yardım kuruluşları, Gazze’ye acil yardım gönderilmesi çağrısında bulunuyor.

Gazze halkı, yaşanan bu zor durum karşısında uluslararası topluma yardım çağrısında bulunuyor. Saldırılar durmazsa, Gazze’deki insanlık dramı daha da derinleşecek. Gazze başta olmak üzere bütün insanlık bu saldırıların durmasını istiyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.