Gündem

Gazze’de Çadırları Çevreleyen Çöp Yığınları Sağlığı Tehdit Ediyor

Gazze’de çadırları çevreleyen çöp yığınları Filistinlilerin sağlığını tehdit ediyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 258 gündür devam ederken, Gazzelilerin hayatta kalma mücadelesine çöp sorunu da eklendi. Saldırılar nedeniyle  Deyr el-Belah bölgesine göç etmek zorunda kalan Filistinliler deme çatma çadırlarda yaşam savaşı veriyorlar.

Filistinliler, savaşın yanı sıra  sıcak hava, gıda yetersizliği ve çöp yığınlarıyla da  mücadele ediyorlar. Zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışan Gazzeliler, kötü koku, sinek ve kemirgenlerin yayılma riskiyle karşı karşıya kaldılar.

Tüm dünyanın İsrail’i engellemek yerine savaşa seyirci kalmış olması, bölgede ki insani krizi derinleştiriyor.  Bölgede ki  çöp yığınları nedeniyle  salgın hastalıkların yayılmasından endişe ediliyor.

HABER YORUM

İki cihan güneşi Peygamberimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde “Küfür milletini tek millet olarak” tanımlar.

Peygamberimiz (sav)’in bu hadisi şerifinin tecellisini 258 gündür görüyoruz Gazze’de…

Neredeyse bütün ülkelerin yönetiminde bulunan hükümetler, ya dolaylı ya da direkt olarak İsrail’e destek verdiler… ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi de, İsrail’e  silah yardımı yapmaktan da çekinmediler… Geldiğimiz noktada bu canilerin, yapılan soykırımdan sorumlu olduklarını tekrar etmekte fayda görüyoruz.

İsrail denilen terör örgütü 40 bin insanın canına kıymışken ve “Vaad edilmiş topraklar” emellerini ortaya koymuşken, hala israil şakşakçılığı yapan ve İsrail’i haklı gören aklı evvellere şu ayeti kerimeyi hatırlatmak istiyoruz.

“Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.” (Araf Suresi 179)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı: Şehitlerimiz ve Yaralılarımız Var

TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısı: Şehitlerimiz ve Yaralılarımız Var Terör Saldırısının Ardından TUSAŞ'a Müdahale Türk Havacılık…

31 dakika ago
  • Gündem

Gazze’nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler

Gazze'nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler: İnsanlık Dramı Gazze'nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler İsrail,…

48 dakika ago
  • Gündem

PROF. DR. AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA’DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Üstadın değişik zamanlarda Tıp kaynaklı sömürüye karşı yatığı uyarılardan bir demet hazırladık.  “Hastalıklarla beynimiz yıkanıyor’…

2 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Bu Kadar mı Körleşti, Bu Kadar mı Vicdanını Yitirdi?

İnsanlık bu kadar mı körleşti, bu kadar mı vicdanını yitirdi? Acı Görüntüler: Gazze'nin Kuzeyinde Yaşanan…

3 saat ago
  • Gündem

Bakan Memişoğlu’ndan Şok Sözler: “Kardeşim Olsa da Gereğini Yaparım”

Bakan Memişoğlu'ndan Şok Sözler: "Kardeşim Olsa da Gereğini Yaparım" Türkiye, bebek ölümlerine sebep olan ve…

5 saat ago
  • Gündem

İsrail Askerlerinin İtirafları: Gazze’de Buldozerlerle “Ölü ya da Diri” Üzerinden Geçtik

İsrail Askerlerinin İtirafları: Gazze'de Buldozerlerle “Ölü ya da Diri” Üzerinden Geçtik İsrail Askerlerinin Psikolojik Çöküşü…

6 saat ago