İşgalci siyonist İsrail, dünyanın en büyük hapishanesine çevirdiği Gazze’nin yerleşim bölgesi etrafındaki bariyerin tamamlandığını duyurdu
İşgalci Siyonist Savunma Bakanlığı, bariyerin 65 km olduğunu ve yapımında 140.000 ton demir ve çelik kullanıldığını söyledi.
Siyonist ve aynı zamanda faşist olan Savunma Bakanı Gantz, 7 Aralık 2021’de kuşatma altındaki Filistin yerleşim bölgesini çevreleyen bir bariyerin inşasının sona erdiğini belirten bir etkinlik sırasında Gazze’nin etrafını kafes gibi ören Demir bariyerleri kontrol etti.
İsrail Salı günü, kuşatma altındaki Gazze Şeridi çevresinde, yer üstünde ve altında, tamamlanması üç buçuk yıl süren devasa bir bariyerin tamamlandığını duyurdu.
Proje, sensörle donatılmış bir yeraltı duvarını içeriyor; Hamas’ın 2014’te yerleşim bölgesine karşı yürüttüğü saldırı sırasında İsrail birliklerini kör etmek için tüneller kullandıktan sonra geliştirilen bir karşı önlem olarak gerçekleştirildi.
İsrail, 2016 yılında yer üstü çit, deniz bariyeri, radar sistemleri ve komuta kontrol odalarını da içeren projeyi halka arz etmişti.
İsrail savunma bakanlığı, yüzlerce kamera, radar ve diğer sensörleri içeren bariyerin 65 km olduğunu ve yapımında 140.000 ton demir ve çelik kullanıldığını söyledi.
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Yenilikçi ve teknolojik olarak gelişmiş bir proje olan bariyer, Hamas’ı geliştirmeye çalıştığı yeteneklerden birinden yoksun bırakıyor” dedi.
Bakanlık, projenin “akıllı çitinin” altı metreden daha yüksek olduğunu ve deniz bariyerinin denizden sızmayı tespit etmek için araçlar ve uzaktan kumandalı bir silah sistemi içerdiğini söyledi.
Bakanlık, yeraltı duvarının derinliğini açıklamadı.
İsrail, 2007’den bu yana Gazze Şeridi’ni dünyanın en büyük hapishanesine çeviren bir abluka sürdürüyor. Uluslararası gözlemciler bunun, yoksul yerleşim bölgesinin iki milyon sakininin toplu olarak cezalandırılması anlamına geldiğini söylüyor.
İsrail, Gazze’ye malzeme ve ekipman ithalatını engelliyor ve ihracata katı kısıtlamalar getirerek Gazze ekonomisinin çeşitli sektörlerinde bir “felç” durumuna yol açıyor.
Mısır ayrıca, sınırında Gazze’ye giriş ve çıkışları kısıtlayarak kuşatmayı sürdürüyor.