islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

GAZZE’Yİ VURAN KİM? ONLAR MI, BİZ Mİ?

GAZZE’Yİ VURAN KİM? ONLAR MI, BİZ Mİ?
2 Eylül 2024 09:00
A+
A-

Lafı eğip bükmeden söylemek gerekirse, Gazze’yi vuran İsrail değil; 2 milyarlık bu ümmettir.

1)Ümmetin taassup ve tefrikasıdır.

2)Birbirine düşman bölünmüşlüğüdür.

3)Müslümanların takvasızlığı/sorumsuzluğudur.

4)Birbirine olan aşırı güvensizliğidir.

5) Bu hayatı, dünyayı ve dünyalıkları en az Yahudiler kadar çok sevmesi ve bağlanmasıdır.

6) alışkanlıklarından, zevklerinden ve konforlarından ödün vermemeleri ve terk etmemeleridir. 7) Allahın indirdiği kitabın ilkelerine ve değerlerine itibar etmemeleridir.

Topyekün ümmet-i Muhammed zımnen “Ey Gazzeliler! siz savaşın; siz cefasını çekin, biz safasını sürelim!” modunda. Hani “Ey Musa! Sen ve Rabbin gidin onlarla savaşın. Biz burada oturacağız.”(Mâide,5/24) diyen İsrailoğulları gibi biz de yahudileştik maalesef. Üstelik günde onlarca kez namazımızda ve duamızda: “غير المغضوب عليهم ولا الضالين = Gazaba uğramış Yahudiler gibi bizi (yahudileşenlerden) yapma Allah’ım!”(Fatiha,1/7) yakarışı ile aman yahudileşmeyelim andı/yemini verirken bugün bin beter biz yahudileştik.

Bırakın gidip savaşmayı, oturduğumuz yerde, basit bir BOYKOT KAMPANYASINDA BİLE SINIFTA KALDIK. Alışkanlıklarımızdan, zevklerimizden, konforumuzdan vaz geçemedik, özgürlük nedir tadamadık, esiri olduk tutkularımızın, kahveyi içmeden, hamburgeri yemeden, kolayı kafamıza dikmeden duramadık. Simgesel olarak namı kasap, kendi katil bir caninin adını taşıyan o deterjanı kullanmadan kirden-pastan arınamayız sandık. Evet çok dikkati caliptir; 1982 de Sabra ve Şatilla kampında 6 bin Filistinliyi bir gecede şehid eden o kasap lakaplı katil siyonist başbakanın adı da ARİEL Şaron. Adamlar marka isimlerini bile simge isimlerden seçiyorlar; ARİEL gibi. Adeta “geçmişte bir gecede 6 bininizi katlettik. Hepinizi yok etmek için çok para lazım. Elinizi, cebinizi, evinizi, eşinizi, yatakhane, yemekhane, abdesthaneye kadar her şeyinizle sizi bağımlı kıldığımız,esir aldığımız şu meşhur markalarımızı hemen alın, alın, alın ki, işimizi çabuk bitirelim, hem de sizin kendi paralarınızla.” dercesine bizim aklımızla, irademizle, vicdanımızla düpedüz alay ediyorlar. Ama biz müslümanlar bu boykota bile ancak bir ay direnç gösterebildik. Oysa Katliam 1917 beri, soykırım ise 11aydır devam ediyor.

Lütfen söyler misiniz; BOYKOT BUNUN NERESİNDE?

Ayçin Kantoğlu ne güzel özetledi: “Boykota karar vermek an meselesidir. Ama boykotu devam ettirebilmek şahsiyet meselesidir.” Evet, evet çok doğru bu ümmetin şahsiyetli bir duruşa ihtiyacı var, hem de şimdi acilen.
Ey mazlumların çığlıklarına kör ve sağır davranan müslümanlar! “İyi bilin ki, Cehennem zebanileri de sağır yaratılmışlardır. Onlar da sizi, bizi işitmeyecek!”
Ey Gazze! Sen hariç bütün dünya siyonistlerin işgali altında.
Ey dünya “Zalimlere destek/yakınlık göstermeyin ki, ateş size de dokunmasın!”(Hûd, 11/113)
Ey Gazzelim! yetti artık, devran dönmeli şimdi. Öyle bir ayağa kalk ve haykır ki titresin yer ve gök! silkinip uyansın tüm ölüm uykusunda uyuyanlar!…

NURİ ÇALIŞKAN 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.