Gündem

GEL DE MİLLİ TAKIMLA SEVİNİP İFTİHAR ETME

Futbol dahil sporla ilgili görüşlerimizi de İslamî kurallar belirler. Salı günü başlayan ve yarın bitecek olan üç günlük yazı dizimizle spora/futbole ilişkin  İslam kaynaklı görüşlerimizi açıkladık. Okunmasını tavsiye ederiz.

Tanzimattan ve özellikle de Cumhuriyet döneminin başlangıcından bu yana Türkiye’de seküler laik bir düzen egemen. Gavurluk yasalarla tahkim edildi. Eğitimle de geliştirildi.

Bu sebeple olması gerekenlere özlem duyuyorsak da mevcudu değerlendirmek ve tavır belirlemek durumundayız. Buna bizi yönlendiren tarihi ve hem de güncel sebepler var.

ATEŞPEREST İRAN’A KARŞI DOĞU ROMA’DAN YANA

a.) Ehl-i kitap olan Bizanslılar/Doğu Romalılar, ateşperest İranlılar tarafından mağlup edilmişti. Mekke müşrikleri/deistleri bu sonuca çok sevindiler ve Müslümanlara: “Eğer Allah, sizin dediğiniz gibi yegane galip olsaydı, ehl-i kitaptan olan Bizanslıları üstün getirirdi” gibi şımarıkça sözler söylemeye başladılar. Bunun üzerine Kur’an, bir mucize olarak, gelecekteki bir sonucu haber verdi. 3 ila 9 yıl içinde, Bizanslılar İranlılara galebe çalacak ve müminler sevineceklerdi. Nitekim 624 yılında Bizanslılar İran’a girdiler:

“ Elif. Lâm. Mîm. Arapların bulunduğu bölgeye en yakın bir yerde Rumlar, yenildi. Ama  onlar, bu yenilgilerinden sonra birkaç yıl içinde galip geleceklerdir. Onların bu yenilgilerinden önce de sonra da emir/hüküm Allah’ındır. O gün müminler de Allah’ın yardımıyla sevineceklerdir. Allah, dilediğine yardım eder ,galip kılar. O, mutlak güç sahibidir, çok esirgeyicidir.” (Rûm 1-5)

Sözün özü Müslümanlar ateşperest İranlılara karşı  Ehl-i Kitap olan Doğu Roma imparatorluğundan yana tavır koymuşlar ve  Kur’ânın bildirdiği zafer müjdesiyle  sevinmişlerdi.

b.) Her vesile ile dile getiriyoruz. Seviyeli görebileceğimiz Emre Kongar’ından Uğur Dündar’ı ve Soner Yalçın’ına ve döküntü olarak nitelenebilecek Enver Aysever’e  kadar Kemalist Sol … bunlar saplantılıdırlar yani İslam’la barışamazlar. Bunların yazıp çizdiği Cumhuriyet’inden Odatv ve Sözcü’ye kadar maruf gazete ve siteler de bunlar gibidir.

c.) Doğruya doğru. Biz Milli takım oyuncularının inanç ve yaşamları gereğince incelemiyoruz. Ne var ki çok genç ve pek meşhur olan Arda’nın Kur’ân  kursuna gittiği ve başarılı bir öğrenci olduğunu resimli bir haberle öğrenmiştik. Demek ki milli takım oyuncuları çoğunlukla olumlu ve aralarında hamd olsun eşcinsel de yok.

Görüntülerini ve eğilimlerini kabullenemesek de Filenin sultanları da bizimdi. Onlar ünlü lezbiyenleri ile başarı kazanınca Atatürk’ün  kızları olarak göklere çıkarıldılar. Onlar zaten ona yakışırlardı.

(Atatürkçü Düşünce Derneği bizi ihbar etti ama ortalık Atatürk’ün Sabetayist oluşundan  hakkındaki  bazı iğrenç iddialara kadar bir yığın yazılar var ama  onlar nedense bu iddiaları  5816’yı ihlal olarak görmüyorlar. Hayret.)

BUNLAR HEP BÖYLEDİR

Şimdi şu Enver Aysever denilen adamın söylediğine bakar mısınız:

[Enver Aysever sosyal medya platformu Youtube üzerinden yaptığı yayında, Türk Milli Futbol Takımı için hakarete varan sözler sarfetti. Aysever, “Türk Milli Takımı gerici bir yapılanma. Sporcular gerici ve cahil olduğu için tarikat ve cemaatlerin eline düştü. Bunların içlerinde her şey var.]

GEL DE MİLLİLERLE SEVİNME

Sakın ha aldanmayın, Kemalist Solun  ve de ateist – deist dinsizlerin çok büyük çoğunluğu böyle düşünür ve inanır.

Şimdi gel de Gürcistan’ı, Çekya’yı ve Avusturya’yı deviren; Türk’ü Arab’ı ve Kürd’ü ile bütün milletimizi  sevindiren ve birliğini pekiştiren  Milli Takımın başarısına sevinme.

Millilerimizi biz de tebrik ediyor, onlara bilinç, tevazu ve çalışkanlık dahil İslami bir yaşam diliyoruz.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Recent Posts

  • Gündem

BATIYA BİZE YUKARIDAN BAKMAYI BATICILAR ÖĞRETTİ

Bilinen haberi bir de biz özetleyelim: [UEFA’nın Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yapan…

6 saat ago
  • Gündem

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı Yanlışa Düştük Suriye'nin kuzeyinde, Türk bayrağına…

7 saat ago
  • Gündem

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi Hicri Yılbaşı Nedir? Hicri yılbaşı, İslam takvimine göre yeni…

7 saat ago
  • Gündem

Mesud Pezeşkiyan İran’ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu

Mesud Pezeşkiyan İran'ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu İran'da Reformist Lider: Mesud Pezeşkiyan İran'da dün gerçekleşen 14.…

8 saat ago
  • Gündem

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de Yine Sivilleri Hedef Aldı

İsrail Savaş Uçakları Gazze'de Sivilleri Hedef Aldı Han Yunus ve Refah'ta Saldırı İsrail savaş uçakları,…

9 saat ago
  • Makale

‘Tarihi Allah Yazar’

Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımız gerektiğine karar veririz. (Aliya İzzet Begovic) Dünyada tarifsiz…

10 saat ago