<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
38,6086
EURO
43,6416
ALTIN
4.169,26
BIST
9.112,19
DOLAR
38,6086
EURO
43,6416
ALTIN
4.169,26
BIST
9.112,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C

GÜZEL ŞEYLER DE OLDU

GÜZEL ŞEYLER DE OLDU
A+
A-

Okuma yazma müfredatı oldukça değişti. Artık çocuklarımız alfabeyi bizim öğrendiğimiz sıralamayla hatta sesle öğrenmiyorlar. Bugün oğlumu okuldan almaya gittiğimde arabaya biner binmez heyecanla anlatmaya başladı. “Anne bugün ‘h’ sesini öğrendik ve dünyanın en güzel şeyini yazdık. Tahmin et ne” dedi. İki günde bir öğrendikleri yeni ses üzerine kelime üretiyoruz ama kendi adı da dahil olmak üzere hiç bir ses için dünyanın en güzel şeyini yazdık dememişti. Tahminlerimi yaptım ama tutturamadım. Sonra heyecanla haykırdı. “Allah anne Allah, son harf ne ‘h’ işte” dedi. Çok duygulandım ve mutlu oldum. Yeni nesil sosyal medya tabiri ile “Gözyaşım pıt”. Güzel şeyler de oluyor umut çok diye geçirdim içimden.

Sonra umudumu daha da çok arttıran bir kaç video düştü önüme. Bazı devlet okulları yerli malı haftasını alışıldık dışı kutlamış. Yalnızca fındık fıstık şiiri okunup, yerli olmayan içecekler ve hamur işlerinin dolu olduğu sofralarda yeme içme rutini dışında bir etkinlik yapılmış. Yerli üretimler tek tek fotoğraflanmış. Yerli uçak Kaan’dan, bir çok teknofest üretimine kadar sergilenmiş. Hatta okulların bahçesine yerli otomobil Toog’ da getirilmiş. Çocukların ağzında “Biz yaptık” şarkısı ve gözlerinde gurur. Bir grup öğrenci de boykot ürünlerini tanıtan sergi hazırlayıp video çekmiş. Ne güzel farkındalık. İşte yerli malı bilinci böyle kazandırılır.

Bu konuda özellikle boykata hassas ailelerin attığı mesajlarda çok değerli. Çoğu ebeveyn 5 ,6 yaşındaki çocuklarının boykotu anladığını en sevdiği marka çikolatalardan bile vazgeçtiklerine şaşırarak şahit olduklarını yazmışlar. Ne güzel gelişmeler milletimizde.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Noel Kutlamalı

Boykot olayı çok önemli. Yerli olana destek artık sadece ülke kalkınması için vatandaşlık görevi değil, müslümanlara yapılan zulme dur demek için de bir görev. Bu farkındalıkla hepimiz yerli üretim destekçisi olmalıyız. Vatandaşımızın  ürettiği varken altarnatifine yönelmemeliyiz. Peki ama benim yerli üreticim neden kültürümde dinimde yeri olmayanın peşinde. Çok kullanıp desteklediğimiz meşhur maymuncuklu tekstil firmamız. Firmamız diyorum çünkü yerli olduğu için kıymet veriyor sahipleniyoruz. Öyle ki gezdiğimiz ülkelerde mağazalarını gördükçe gururlanıyoruz. Ama yerli tekstil markamız yine görkemli bir yılbaşı konsepti hazırlamış. Yıl başı dediğime bakmayın çünkü aslında Noel.  Geyikli, Noel babalı kazaklar, çam ağaçlı dekorlar. Bunu satış yaptığı diğer ülkelerde uygulamasına sözümüz yok da ülkemde niye?  Sorarım çünkü bu zamana kadar mağazada hiç ilk orucum yazan bir tşörte ya da kuzulu koyunlu bir bayram figürüne rastlamadım.  Yine yerli kahve markam,  Yahudilerin Pesah bayramına özel hamursuz kek üretiyorda niye ramazana özel bir hurma ikramı yapmıyor. Yerli malım yurdum malım, biz sizi desteklemeyi görev bilelim ama sizde yerliliğinizin özünü korumayı görev bilin. Bilin ki çocuklarımızın örfünü adetini tanımalarına destek olun.

Hayvan Severler!

Yaratılanı sevmek gerek Yaratandan ötürü. İslam bize merhameti anlatır. Müslüman zalim olamaz. Kimi insan koynunda uyutur kediyi köpeği kimi de benim gibi küçücük bir civcive bile dokunamaz.  Oğluma bir japon balığı aldım, üzerinde kırmızı bir leke oluştu.  Okumadığım yazı, sormadığım balık sahibi kalmadı derdini anlamak için. Yani çoğu insan sever hayvanları ve merhamet eder emrolunduğu üzere. Ama bu demek değil ki terazinin bir ucuna başıboş hayvanları bir ucuna çocukları koyalım. Dün yine okula giderken köpek saldırısı sonucu ağır yaralanan bir çocuğu okudum. Bu sene okuduğum kaçıncı köpek olayı.  Konuyla ilgili yasa da çok konuşuldu. Hayvan hakları diye yırtındı birçok insan sevmez. Ben insan sevmez diyeceğim kendini hayvan sever olarak tanımlayan bu gruba. Çünkü birçoğumuz hayvan severiz. Sabahları arabayla ya da servisle değilde yürüyerek okula giden, bu yolda saldırıya uğrayan, uğramasa bile ihtimali yüzünden korkan, psikolojisi bozulan, okula gitmek istemeyen çocuklardan önce başı boş hayvanları konuşmak çocuk sevmemek olsa gerek.

ŞEYMA DEMİRCAN NAMAZCI

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.