islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Hamas’tan Türkiye’ye Teşekkür

Hamas’tan Türkiye’ye Teşekkür
6 Ağustos 2024 16:30
A+
A-

Hamas‘tan Türkiye’ye Teşekkür: Haniye’nin Suikastı Sonrası Destek

Hamas Hareketi, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’da suikasta uğramasının ardından Türkiye’ye taziyelerini sunan ve cenazeye büyük bir heyetle katılım sağlayan yetkililere teşekkür etti. Hamas’ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Haniye’nin suikastına tepki gösteren ülke liderleri, hükümetler ve kişilerle ilgili detaylar yer aldı.

Türkiye’nin Taziye Mesajları ve Yoğun Katılımı

Hamas, Türkiye’nin ilk andan itibaren taziyelerini sunmasından ve cenaze törenine resmi ve halk düzeyinde en büyük katılımı sağlamasından dolayı minnettarlığını dile getirdi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı ve yetkilileri olarak başsağlığı dileyen ve cenaze törenine resmi ve halk düzeyinde en büyük katılımı sağlayan Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı, hükümet, parlamento ve halk olarak teşekkür ederiz” denildi.

İran ve Katar’a Teşekkür

Hamas, İran Cumhurbaşkanı ve halkına da cenazeye olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Özellikle Haniye’nin cenazesinin karşılanması ve defnedilmesi sürecinde gösterilen ilgi ve özen için Katar’a da teşekkür mesajı gönderildi. Bu ülkelerin desteği, Hamas’ın Filistin mücadelesindeki önemini bir kez daha vurguladı.

Filistin Devleti Kurma Umudu ve Mücadele Vurgusu

Hamas açıklamasında, Haniye’nin şehit edilmesinin ardından “Şehitlerimizin kanına ve halkımızın fedakarlıklarına, toprakların özgürleştirilmesi, tam egemen ve bağımsız, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma yönündeki umutlarına ve özlemlerine sadık kalacağımızı beyan ederiz” ifadeleri kullanıldı. Bu açıklama, Hamas’ın Filistin davasına olan bağlılığını ve mücadelesini sürdüreceğini bir kez daha ortaya koydu.

Haniye’nin suikastı, Filistin mücadelesinde önemli bir kayıp olarak görülmekte ve bölgedeki birçok ülkenin taziyelerini iletmesi, bu olayın ne denli büyük bir yankı uyandırdığını göstermektedir. Hamas’ın, Türkiye gibi ülkelerden aldığı destek, Filistin halkının mücadelesine olan inancı pekiştirmekte ve gelecek için umutlarını canlı tutmaktadır.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.