Önce haberin özetini okuyalım:
https://www.odatv4.com/medya/hande-firat-melik-yigit-e-cok-sinirlendi-telefonu-kafana-yersin-97259974
“Melik Yiğitel, eski haber spikeri Defne Samyeli’nin şarkıcılık yapmasını “Ağır başlı işler yapsınlar” diyerek eleştirince Hande Fırat çok sinirlendi.
Hande Fırat, Melik Yiğitel’in sözünü keserek “Bir dakika ya sahneye çıkmak hafif başlı bir şey mi anlamadım? Gazetecilik de bir meslektir, mankenlik de bir meslektir bunlara yapılanlara da böyle ağırbaşlı dışında bir kelime kullandığında telefonu kafana yersin! Her gece barda şarkı söyleyeceğim hafif mi olacağım ben” diyerek tepki gösterdi.”
“TELEFONU KAFANA YERSİN “KABALIĞI
Melik Yiğitel yaşlı başlı bir gazeteci. CNN TÜRK’ ün devamlı programcılarında.
“Ağır başlı işler yapsınlar” şeklindeki ifadeleri türünden herhangi bir konudaki görüşlerini beğenmeyebilir ve değerlendirmelerine katılmayabilirsiniz.
Ama o da ne? Ciddi bir televizyoncu olarak bildiğimiz Hande Fırat’ın kendisiyle sürekli programa çıktığı ve muhtemelen kendisinden yaşlı Melik Yiğitel’e canlı yayında Hacıhüsrevli bazı kadınların tavrıyla kullandığı “Telefonu kafana yersin!” ifadesindeki hafifliğe yani çirkinliğe bakar mısınız?
Bir tür aşağılama da olan bu ifade üzücüdür ve İslam açısından da günahtır. Hak helliği gerektirir.
BAR’DA ŞARKI SÖYLEMEK DOĞASI GEREĞİ HAHİFLİKTİR
Musiki dinlemek için gelen sanat severlere bir müzik holünde icra edilen musiki elbette saygındır, ama her gece bir barda yarı üryan giysiler içinde çoğunluğu alkol alan insanlara şarkı söylemenin hafifliği de ortadadır. Bu hafifliği görememek de bir hafifliktir.
Evet, neyleyelim ki Ülkemizde hava kirliliğinden çok hayasızlık/utanmazlık-hafiflik-sorumsuzluk kirliliği artıyor. Utanmazlık da bir iman problemidir. Uyarıdan öte yapabileceğimiz bir şey yok.
Hande Fırat Melik Yiğitel Telefonu kafana yersin hafiflik utanmazlık