islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Hasan Nasrallah’ın Öldürülmesine Tepkiler Büyüyor

Hasan Nasrallah’ın Öldürülmesine Tepkiler Büyüyor
30 Eylül 2024 11:40
A+
A-

Hasan Nasrallah‘ın Öldürülmesine Tepkiler Büyüyor

İsrail’in Hava Saldırısında Nasrallah Hayatını Kaybetti

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı hedef aldı. Nasrallah’ın bulunduğu bina, saldırının ardından tamamen yerle bir oldu. Görüntülenen bina, saldırının şiddetini gözler önüne sererken, bölgedeki gerginlik daha da tırmandı. Hizbullah liderinin hayatını kaybetmesi, Ortadoğu genelinde yankı uyandırdı.

Filistin’de ve Irak’ta Protestolar

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi, Filistin ve Irak başta olmak üzere birçok bölgede büyük tepkilere yol açtı. İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bir grup Filistinli, İsrail’in saldırılarını protesto etti. Ellerinde Nasrallah’ın fotoğraflarını taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Benzer şekilde Irak’ın güneyindeki Basra kentinde toplanan yüzlerce kişi de Hizbullah flamalarıyla protesto gösterileri düzenledi.

Cenin’de Sela Okundu

Batı Şeria’nın Cenin kentinde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için sela okundu. Yerel halk, Nasrallah’ın ölümünün derin bir üzüntüyle karşılandığını ifade etti. Cenin’deki birçok camide, Nasrallah için dualar edilirken, halkın tepkisi dinmek bilmedi. Bölgedeki Filistinliler, İsrail’in saldırılarını kınayan açıklamalarda bulunarak, direnişin devam edeceği mesajını verdi.

İsrail’e Karşı Öfke Büyüyor

Nasrallah’ın hayatını kaybettiği saldırının ardından, İsrail’e karşı öfke dalga dalga yayılıyor. Ortadoğu genelinde birçok grup ve örgüt, İsrail’in bu saldırısının bölgedeki barış çabalarını baltaladığı görüşünde birleşti. Gerek Filistin’de gerekse diğer Arap ülkelerinde yapılan protestolar, İsrail’e karşı direnişin artarak devam edeceğini gösteriyor.

Bölgedeki Gerilim Tırmanıyor

Nasrallah’ın ölümünün ardından Hizbullah tarafından yapılan açıklamalarda, İsrail’e karşı misilleme yapılacağı sinyali verildi. Bölgedeki gerginlik tırmanırken, uluslararası kamuoyu da bu durumu yakından takip ediyor. Özellikle Lübnan ve Filistin’deki direniş grupları, Nasrallah’ın ölümünün intikamının alınacağını vurguluyor. Bu durum, bölgedeki istikrarsızlığı daha da derinleştiriyor…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.