Hindistan hükümeti, sosyal medya platformu Twitter’dan, Hindistan’ın korona virüs salgınını ele almasını eleştiren, bazıları yerel yasa koyucular tarafından da dahil olmak üzere düzinelerce tweet’i kaldırmasını istedi.
Hindistan hükümeti, sosyal medya platformu Twitter’dan, Hindistan’ın korona virüs salgınını ele almasını eleştiren, bazıları yerel yasa koyucular tarafından da dahil olmak üzere düzinelerce tweet’i kaldırmasını istedi. Hindistan’ın COVID-19 vakaları bugün yine bir dünya rekoru kırdı. Bir şirket sözcüsü hafta sonu yaptığı açıklamada, Twitter’ın Hindistan hükümetinin yasal talebinden sonra bazı tweet’leri zaten sakladığını söyledi.
Hükümetin 23 Nisan tarihli ve bir Harvard Üniversitesi projesi olan Lumen veri tabanında açıklanan acil yasal talebinde 21 tweet’ten bahsedildi. Bunların arasında, Batı Bengal eyaletinde Moloy Ghatak adlı bir bakan ve Avinash Das adlı bir film yapımcısı olan Revnath Reddy adlı bir yasa koyucunun tweetleri vardı. Hükümetin talebinde belirtilen yasa, 2000 tarihli Bilgi Teknolojisi Yasası idi. Yeni Delhi tipik olarak, Hindistan’ın egemenliğini ve bütünlüğünü korumak ve kamuoyunu korumak amacıyla bilgiye halkın erişiminin engellenmesini emretme yetkisi veren yasanın bir maddesini kullanır. Hindistan Bilim Teknoloji bakanlığı Twitter’dan 100 gönderiyi kaldırmasını istedi. Sahte veya yanıltıcı bilgileri yaymak ve Hindistan’daki COVID-19 durumu hakkında paniğe yol açmak için bazı kullanıcılar tarafından sosyal medya platformlarının kötüye kullanıldığından bahsediyorlar. Başbakan Narendra Modi’nin federal hükümeti ve eyalet yetkililerinin krizle başa çıkmak için yeterince hazırlıklı olmadıkları eleştirisi artıyor. Sağlık uzmanları, Hindistan’ın aylar önce, günde 10.000 civarında yeni vakalar görüldüğünde ve kontrol altında göründüğünde kayıtsız kaldığını belirtti. Yetkililer kısıtlamaları kaldırarak büyük Hindu festivalleri ve yerel seçimler için siyasi mitingler de dahil olmak üzere büyük toplantıların yeniden başlamasına izin verdi. Hindistan’ın sağlık sistemi, ülke ciddi ilaç ve oksijen kıtlığıyla karşı karşıya kaldığı için hasta ailelerinin sosyal medyada yardım istemesiyle büyük bir dalgalanma altında çöktü.