islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4795
EURO
36,4287
ALTIN
2.955,56
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Hint Kadını İşyerinde Tecavüzü Kanıksamış

Hint Kadını İşyerinde Tecavüzü Kanıksamış

Mirat Haber Ajansı

Cinsellik dolu yorumlardan seks taleplerine kadar Hindistan’ın geniş kayıt dışı sektöründe çalışan kadınlar, işlerini kaybetme korkusuyla cinsel tacizi bildirmiyorlar. İnsan hakları ve işçi hakları savunucuları #MeToo hareketinin başlamasından üç yıl sonra Hindistan’da pek bir şey değişmediğini bildiriyorlar. Sokak satıcılarından fabrika işçilerine ve hizmetçilere kadar Hintli kadınların %95’i kayıt dışı sektörde çalışıyor ve çoğu düzenli olarak sömürülüyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bir raporda, işverenlere taciz şikâyetlerini çözmek için komiteler kurma emrini veren bir yasaya rağmen, yaşam koşullarının değişmediğini belirtiyorlar.

Cinsel tacize uğrayan kadınların başvuracak kimsesi yok. Başına gelenlerden kendi ailelerinin bile kadını suçladığını ve onu dövmeye başladığını söylüyorlar. İşverene söylemeye cesaret ederlerse kovulabiliyorlar. Tacizi polise bildirmek en kötü seçenek. Hindistan polisi birçok kez şikayeti reddetmekle, mağduru şikayeti geri çekmesi için yıldırmakla, sanıkların lehine delilleri sabote etmekle ve hatta tacize katılmakla suçlanıyor. Dönecek kimse olmadığından, çoğu kadın her şeyi içlerine attıklarını söylüyor. Kadın hakları aktivistlerine göre #MeToo kampanyası, Hindistan’ın önde gelen gazetecileri, film yıldızları ve yöneticiler tarafından cinsel istismar şikayetlerine yol açtı, ancak kadın hakları aktivistlerine göre seks suçlarının yaygın olduğu uzak, kırsal alanlarda çok az etkisi oldu. Hindistan’ın kadınları patronlar, meslektaşlar ve müşteriler tarafından cinsel tacizden koruyan ilerici yasaları olmasına rağmen, bu yasaları uygulamak için temel adımları atmakta başarısız olduğunu söylüyorlar. Bununla birlikte, 2012 yılında bir otobüste bir öğrencinin toplu tecavüzünün küresel bir öfkeye yol açmasının ardından Hindistan’da cinsel suçların bildirilmesi arttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.