Gündem

Hollywood Yıldızlarından ABD’ye Çağrı: İsrail’e Silah Vermeyi Durdurun

Hollywood Yıldızlarından ABD’ye Çağrı: İsrail’e Silah Vermeyi Durdurun

Gazze’deki Kayıplar ve Hollywood’un Tepkisi

Hollywood yıldızları, Gazze’deki sivil ölümlerine tepki göstererek ABD’ye İsrail’e silah tedarikini durdurma çağrısında bulundu. “Artists4Ceasefire” adlı grup, Oxfam America, ActionAID ve Children in Conflict gibi kuruluşlarla iş birliği yaparak ABD’ye seslendi. Aralarında Mark Ruffalo, Mahershala Ali, Cynthia Nixon ve Ilana Glazer gibi ünlülerin bulunduğu grup, Biden yönetiminin İsrail’e sağladığı 20 milyar dolarlık mühimmatın durdurulmasını istedi. Gazze’de 11 ayda 40 binden fazla sivilin hayatını kaybetmesine dikkat çektiler.

Bu çağrıyla, Hollywood yıldızları ABD’nin insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmaması gerektiğini savunuyor. Biden yönetiminin, İsrail’e silah tedarikini durdurması halinde ateşkesin sağlanabileceği vurgulanıyor.

Silah Lisanslarını Dondurma Çağrısı

Sanatçılar, İngiltere’nin İsrail’e yönelik 350 silah lisansından 30’unu askıya aldığını hatırlatarak ABD’ye de benzer bir adım atma çağrısında bulundular. Yayınlanan bildiride, “Seçilmiş liderlerimiz uluslararası insani yasaları uygulamalıdır” denildi. İsrail’in insan haklarını hiçe saydığı ve sivilleri hedef aldığı vurgulandı. Okulların bombalanması, insani yardımların engellenmesi ve çocukların öldürülmesi gibi olayların, silah tedarikinin durdurulması için yeterli gerekçeler olduğu ifade edildi.

ABD’nin silah yardımlarını durdurması, Gazze’deki insani krizin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Bu çağrı, İsrail’in saldırılarını sonlandırması için uluslararası baskıyı artırma amacı taşıyor.

Biden’a Yönelik Baskı Artıyor

Mark Ruffalo, ABD’nin kalıcı bir ateşkes sağlama gücüne sahip olduğunu belirtti. Biden’ın Netanyahu’yu ikna edebileceğini ifade eden Ruffalo, ABD’nin askeri yardımı kesme yetkisini kullanması gerektiğini vurguladı. Mahershala Ali de açıklamasında, ABD vergileriyle finanse edilen kitlesel yıkımın durdurulması gerektiğini söyledi. Sanatçılar, Biden’ın İsrail’e sağlanan askeri yardımları kesmesi halinde çatışmaların son bulacağını düşünüyor.

Hollywood yıldızlarının bu güçlü tepkisi, ABD hükümeti üzerindeki baskıyı artırmayı hedefliyor. Biden yönetiminin, bu çağrılara nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Shepard Fairey’nin Tasarımı ve Kampanyanın Yayılması

“Artists4Ceasefire” grubunun çağrısı, Shepard Fairey tarafından tasarlanan bir logo ile duyuruldu. Fairey, 2008 yılında Barack Obama’nın başkanlık kampanyasında kullanılan ünlü “Hope” posterini tasarlayan sanatçı olarak biliniyor. Fairey, yeni tasarımıyla insanlık mesajını taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Kampanya, Ekim 2023’te yayımlanan ve Gazze-İsrail çatışmalarının durdurulmasını talep eden dilekçeyle başladı. Jon Stewart, Ariana Grande, Mark Ruffalo gibi isimlerin imzaladığı dilekçe, 470’ten fazla sanatçı tarafından desteklendi. Mart ayında düzenlenen Oscar töreninde kırmızı rozetler dağıtılarak kampanyaya dikkat çekildi.

Uluslararası Tepkiler ve Silah Ticaretine Yönelik Eleştiriler

İngiltere, İsrail’e silah satışlarına kısıtlama getiren ülkeler arasında yer aldı. İngiltere’nin aldığı karar, ciddi insani hukuka aykırı kullanımlardan dolayı silah satışlarının risk taşıdığı gerekçesiyle alındı. Hollywood sanatçıları da benzer bir adımın ABD tarafından atılmasını talep ediyor.

ABD’nin Gazze’deki çatışmalar nedeniyle silah tedarikini durdurması, uluslararası hukuk açısından önemli bir adım olabilir. Sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları, bu çağrının yankı bulmasını bekliyor.

HABER YORUM

İnsan olabilmek, insanca yaşayabilmek için  insani değerlere bağlılık şarttır…

Bunun için, hangi dine mensup olduğunuz pekte önemli değildir…

Çünkü insan gibi insanlar vicdan sahibidir ve savaş gibi bir ortamın kötü olduğunu bilir idrak ederler…

Hele ki, bütün dünyanın gözleri önünde siviller 11 aydır katlediliyorsa, insan olanların vicdanı sızlar ve “Bu vahşeti durdurmak için ne yapabilirim?” sorusuna cevap aramaya başlarlar…

Bu sebeple olsa gerek 460’dan fazla Hollywood yıldızı ABD yönetimine isyan etmiş ve çağrıda bulunmuş. “İsrail’e Silah Vermeyi Durdurun!”

Sahi, 11 Aydır bizim ünlülerimizden hiç ses çıktı mı?

Hani şu, dizilerden, filmlerden ve albümlerden milyonlar kazanan Ünlülerimiz var ya…

Onlardan hiç ses duyamadık 11 ay boyunca…

Yoksa bizim sanatçılarımız(!) Hollywood yıldızları kadar vicdanlı değil mi?

Yazık çok yazık…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Gündem

İstanbul’da Erdoğan’ın Konuşması Sırasında Gazze Yardım Gemilerini Savunan Protestoculara Müdahale

İstanbul’da Erdoğan'ın Konuşması Sırasında Gazze Yardım Gemilerini Savunan Protestoculara Müdahale Protesto Nedenleri: İsrail'e Giden Gemiler…

5 saat ago
  • Gündem

Başörtüsü Üzerindeki Sosyal ve Psikolojik Baskılar

Başörtüsü Üzerindeki Sosyal ve Psikolojik Baskılar Türkiye’de başörtüsü, özellikle 28 Şubat döneminde büyük bir sorun…

6 saat ago
  • Gündem

“Hayat Namazla Güzeldir” Programıyla Minikler Namaza Merhaba Dedi

"Hayat Namazla Güzeldir" Programında Binlerce Çocuk Namazla Tanıştı.. Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı.…

7 saat ago
  • Gündem

Aileler LGBT Propagandasına Karşı Yürüdü: “Dursun Bu Hayasızca Akın”

Aileler LGBT Propagandasına Karşı Yürüdü: "Dursun Bu Hayasızca Akın" İstanbul'da toplanan aileler, LGBT propagandasına karşı…

10 saat ago
  • Gündem

ABD’de Gazze İçin Kendini Yakan Eylemci: Yetkililer ve Medya Olayı Gözardı Ediyor

ABD'de Gazze İçin Kendini Yakan Eylemci: Yetkililer ve Medya Olayı Göz ardı Ediyor Matt Nelson’un…

10 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “İMAN”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

11 saat ago