islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
25°C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Hükümete İsrail’e Karşı Sert Yaptırımlar Çağrısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Hükümete İsrail’e Karşı Sert Yaptırımlar Çağrısı
5 Ekim 2024 11:40
A+
A-

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Hükümete İsrail’e Karşı Sert Yaptırımlar Çağrısı

Türkiye Siyonist Rejimle Tüm Ticari İlişkileri Durdurmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’nin İsrail ile yürüttüğü ticari ilişkilere dikkat çekerek hükümete sert bir çağrıda bulundu. Yapıcıoğlu, özellikle Türkiye toprakları üzerinden İsrail’e yapılan akaryakıt sevkiyatının derhal durdurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, dolaylı ya da transit ticaretin bile İsrail ile yürütülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Siyonist rejimle her türlü ticaret yasaklanmalıdır” diyerek hükümete seslendi. Türkiye, coğrafi konumu gereği transit ticaretin önemli bir merkezi haline gelirken, Yapıcıoğlu bu durumun siyonist terör rejiminin çıkarına olmaması gerektiğini vurguladı. İsrail’e ekonomik kaynak sağlayan bu tür faaliyetlerin Türkiye’nin duruşuyla çeliştiğini belirtti.

Kürecik Üssü Kapatılmalı, Amerika ile İstihbarat Paylaşımı Durdurulmalı

Yapıcıoğlu’nun bir diğer önemli vurgusu, Türkiye’de bulunan Kürecik Üssü’nün kapatılması gerektiği yönündeydi. İsrail’e doğrudan destek sağlayan bu üssün, ABD’nin stratejik çıkarlarına hizmet ettiğini belirten Yapıcıoğlu, “Siyonist terör örgütüne şartsız destek veren Amerika ile istihbarat paylaşımı sonlandırılmalıdır” dedi. Bu durumun, Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve bölgedeki Müslümanların da zarar gördüğünü ifade etti. Türkiye’nin ABD ile yürüttüğü stratejik ortaklıkların gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Yapıcıoğlu, özellikle istihbarat alanındaki işbirliklerinin, İsrail’in bölgedeki operasyonlarını daha da kolaylaştırdığını söyledi.

Hava ve Deniz Limanları İsrail’e Kapatılmalı

Yapıcıoğlu, İsrail’in askeri ve ticari gemi ile uçaklarının Türkiye limanlarını kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, hava ve deniz limanlarının İsrail’e kapatılması gerektiğini dile getirdi. Özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırıların ardından Türkiye’nin bu konuda adım atmaması durumunda, Müslüman kamuoyunda büyük bir tepki oluşacağını söyledi. Yapıcıoğlu, “Türkiye’nin, İsrail’in saldırılarına tepki göstermesi, sadece diplomatik değil, fiili adımlarla da kendini göstermelidir” diyerek, limanların kapanmasının İsrail üzerinde baskı oluşturacağını belirtti.

Diplomatik İlişkiler Kesilmeli

Son olarak, HÜDA PAR Genel Başkanı, İsrail ile olan tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesi gerektiğini vurguladı. Yapıcıoğlu, bu adımın Türkiye’nin İsrail karşısındaki duruşunu netleştireceğini belirtti ve “Siyonistlerle diplomatik ilişkiler sürdürmek, onların işledikleri suçları meşrulaştırmaktır” dedi. İsrail’in Filistin topraklarındaki işgaline karşı daha güçlü bir tavır alınması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, Türkiye’nin bu konuda tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin İslam dünyasının lider ülkelerinden biri olarak, Filistin halkının yanında durması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, diplomatik ilişkilerin kesilmesinin İsrail’e verilecek en net mesaj olacağını vurguladı.

İsrail’e Karşı Birlik Çağrısı

Yapıcıoğlu’nun bu çağrısı, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm karşısında Müslüman ülkelerin daha fazla sessiz kalmaması gerektiğini gösteriyor. Yapıcıoğlu, İsrail’e karşı alınacak bu sert tedbirlerin Türkiye’nin İsrail politikasında köklü bir değişiklik yaratacağını ve Filistin halkına gerçek anlamda destek sağlayacağını ifade etti…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.