islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

İHH ve Bosna’nın Ortaklığıyla Suriye’de İki Yeni Okul Açıldı

İHH ve Bosna’nın Ortaklığıyla Suriye’de İki Yeni Okul Açıldı
13 Haziran 2024 13:00
A+
A-

İHH ve Bosna’nın Ortaklığıyla Suriye’de İki Yeni Okul Açıldı

Eğitimde Yeni Umutlar: Soran ve Çobanbey

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Bosna Hersek İslam Birliği ve Merhamet Bosna, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Halep iline bağlı Soran ve Çobanbey’de iki okul inşa etti. Açılış törenine, bölgenin ileri gelenleri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı. Dualar okunarak ve kurbanlar kesilerek açılış yapıldı. Okullar, yeni eğitim öğretim yılında 1800 öğrenciye eğitim verecek.

Deprem Sonrası Yardım: Türkiye ve Bosna Hersek İşbirliği

İHH Suriye Eğitim Birimi Koordinatörü Sebahattin Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin büyük bir deprem atlattığını ve halkın bir olup yaraları sarmaya devam ettiğini belirtti. Sebahattin Aydın, “Depremde komşumuz Suriye de büyük kayıplar verdi. Buradaki yaraları da sarmaya devam ediyoruz. Kardeş Bosna halkı ile Suriye’de depremden sonra temelini attığımız iki okulun açılışını bugün gerçekleştirdik.” dedi. Bosna Hersek İslam Birliği ve Merhamet Bosna’nın yardımları, Türkiye ve Suriye halkları için büyük bir moral kaynağı oldu.

Geçmişten Günümüze Kardeşlik Bağları

Merhamet Bosna Başkanı Kenan Vrbanjac, Türkiye’nin geçmişte Bosna Hersek’te okullar ve camiler inşa ettiğini hatırlattı. Vrbanjac, “Bizler Türkiye’nin bize yaptığı bu yardımları hiç unutmadık. Bugün ise çok şükür bizler yardım edecek duruma geldik. Hep birlikte Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Mirza Ganic ise, kardeşliğin zor zamanlarda ortaya çıktığını vurguladı. Ganic, “Depremden sonra hem Türkiye’de hem Suriye’de yardım çalışmaları başlattık. İnsanlık için en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır.” dedi.

Eğitimin Önemi ve Geleceğe Yatırım

Milli Eğitim Bakanlığı Suriye Koordinatörü Mustafa Koçak, Bosna Hersek’in de geçmişte büyük acılar yaşadığını ve o yaraları hep birlikte iyileştirdiklerini belirtti. Koçak, “Bugün ise Bosnalı kardeşlerimizle Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz.” dedi. Bu yeni okullar, Suriye’de eğitimin kalitesini artıracak ve çocuklara umut verecek. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.

Bosna ve Türkiye’nin Ortak Çabaları

İHH ve Bosna Hersek’teki yardım kuruluşlarının işbirliği, Türkiye ve Bosna halklarının kardeşlik bağlarını daha da güçlendirdi. Bu ortak çabalar, savaş ve doğal afetlerin yarattığı zorluklara karşı dayanışmayı simgeliyor. İki ülke arasında yapılan bu işbirliği, diğer yardım kuruluşlarına da örnek teşkil ediyor. Bosna ve Türkiye, birlikte hareket ederek Suriye halkının yanında olmaya devam edecek.

Bu okulların açılması, Suriye’deki çocuklara eğitim imkanı sunacak ve toplumun yeniden inşasına katkıda bulunacak. Eğitim, barış ve istikrarın temelidir. Bu nedenle, yapılan her yatırım, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirir. İHH ve Bosna’nın bu çabaları, insanlık için önemli bir adım olmuştur.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.