İngiltere Parlamentosunda Gazze’de ateşkes çağrısını reddedince 8 gölge bakan istifa etti.
İngiltere Parlamentosunda, İskoç Ulusal Partisi’nin sunduğu “Gazze’de ateşkes çağrısı” yapan değişiklik önergesini görüşüldü. İsrail yanlısı Starmer’ın baskılarına rağmen partisinden 56 milletvekili, parti yönetiminin aksine ateşkes çağrısı lehine oy kullandı.
Ateşkes çağrısı yapan tasarıyı destekleyen İşçi Partili sekiz gölge bakan da görevlerinden istifa etti. İşçi Partisi lideri Keir Starmer daha önce, ateşkes çağrısına onay veren gölge bakanların görevden alınacağının sinyalini vermişti.
Jess Phillips gölge bakanlık görevinden istifasının ardından “Seçmenlerim, aklım ve kalbimle oy verdim. İsrail’in mevcut askeri operasyonunun, barış umudu ve bölgede yaşayanların güvenliğini riske atmak dışında bir sonuç vermediği” açıklamasında bulundu.
Oylanan tasarı, “Filistin halkının toplu cezalandırmaya tabi tutulmasının sona ermesi” ve “tüm tarafların acil ateşkes anlaşması yapması” çağrısını içeriyordu.
Oylama sırasında İngiltere Parlamentosu dışında da Filistin ile dayanışma eylemleri düzenlendi ve ateşkes çağrısı yapıldı.
İngiltere’nin başkenti Londra, savaş başladığından bu yana geçen bir ayda, son yılların en büyük eylemlerine sahne oluyor. Geçtiğimiz hafta 300 bin kişi, ateşkes çağrısı yapan yürüyüşe katılmıştı.
Birleşik krallık muhalefet lideri Keir Starmer, oylamadan sonra yaptığı açıklamada, “Hiçbir hükümet böyle bir saldırının tekrarlanması ihtimaline izin veremez. Bazı arkadaşlarımızın bu akşamki pozisyonumuzu desteklememesi üzücü olsa da nerede durduğumun ve bundan sonra da duracağımın net olmasını istiyorum” dedi.
İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) parlamento lideri Stephen Flynn ise, “Muhafazakar Parti ve İşçi Partisi milletvekillerinin çoğunluğunun ateşkes çağrısını engellemesi utanç verici” dedi.
7 Ekim’den sonra dünya üzerinde yaşanan olaylar bizlere, yepyeni bir dünyanın kurulacağı sinyallerini veriyor.
Ülke yönetimlerinin aksine halkların, Filistin’in yanında olduğunu gösteren eylemlere imza atması, İsrail aleyhine gelişmelerin yaşanacağı görüntüsünü de perçinliyor.
Keir Starmer’ın, “Hiçbir hükümet böyle bir saldırının tekrarlanması ihtimaline izin veremez.” Cümlesini biz de kınıyor, gerçeklikten uzak bir açıklama olarak görüyoruz. Zira İsrail, gerek Gazze’de gerekse batı Şeria’da her yıl ortalama 2500 kişiyi katlediyordu.
1917 yılından 1948 yılına kadar İngiliz Muhtariyetinde kalan Filistin topraklarından günümüze kadar kan ve gözyaşı eksik olmadıysa, bunun tek müsebbibi İNGİLTERE’DİR.
Osmanlı devletini yıkmak ve Filistin topraklarında Siyonist İsrail devletini kurmak amacıyla çıkartılan 1.Dünya savaşından sonra, dünya kendine gelemedi. Osmanlı devletini küçük küçük ulus devletçiklere bölen İngilizler, bu gün o ülkecikleri İsrail’e peşkeş çekmenin derdine düştüler.
Ancak İngiltere ve ABD’nin unuttuğu ya da unutmak istediği çok büyük bir gerçek var. Bu gerçeği Çanakkale savaşında bizler fazlasıyla hatırlatmıştık ama tekrar ayeti kerime ile hatırlatmış olalım.
“Hani kâfirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke’den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.” (Enfal suresi 30)
MİRATHABER.COM