islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İngiltere’de Vekil Seçilen Nesil Çalışkan, Kur’an-ı Kerim’e El Basarak Yemin Etti

İngiltere’de Vekil Seçilen Nesil Çalışkan, Kur’an-ı Kerim’e El Basarak Yemin Etti
11 Temmuz 2024 15:30
A+
A-

İngiltere’de Vekil Seçilen Nesil Çalışkan, Kur’an-ı Kerim’e El Basarak Yemin Etti

Nesil Çalışkan’ın Seçim Başarısı

Geçtiğimiz hafta İngiltere’de yapılan genel seçimlerde, İşçi Partisi’nden Avam Kamarası’na giren Nesil Çalışkan, Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin etti. Kıbrıs Türk kökenli olan Çalışkan, Barking bölgesinden seçilerek, oyların yüzde 45’ine denk gelen 16 bin 227 oyu aldı. Uzun yıllar sonra parlamentoya giren ilk Kıbrıs Türk kökenli milletvekili olması, hem İngiltere’de hem de uluslararası düzeyde büyük yankı uyandırdı. Bu başarı, Çalışkan’ın bölgesindeki seçmenlerle kurduğu güçlü bağın ve İşçi Partisi’nin politikalarının bir yansıması olarak değerlendirildi.

Kur’an-ı Kerim’e El Basarak Yemin Etti

Nesil Çalışkan’ın yemin töreni, İngiltere’de büyük ses getirdi. İngiltere yasalarına göre, her milletvekili kendi inanç ve kutsal kitabına göre yemin edebiliyor. Müslüman vekiller, Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin ediyorlar. Çalışkan da bu geleneği sürdürerek, Kur’an üzerine el basıp yemin etti. Bu tören, sosyal medyada geniş yankı buldu ve büyük takdir topladı. Aynı şekilde, İşçi Partisi’nden Shabana Mahmood ve Naz Shah da Kur’an-ı Kerim üzerine yemin ederek görevlerine başladılar.

Sosyal Medyada Yankıları

Nesil Çalışkan’ın yemin töreni, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Tören anına ait görüntüler, hızla yayıldı ve birçok kişi tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Çalışkan’ın bu tarihi anını kutlayarak, destek mesajları gönderdi. Sosyal medyada, Çalışkan’ın başarısı ve yemin töreni hakkında olumlu yorumlar yapıldı. Bu durum, Çalışkan’ın halk arasındaki popülaritesini artırdı ve ona olan desteği pekiştirdi.

HABER YORUM

İngiltere’de Vekil Seçilen Nesil Çalışkan, Kur’an-ı Kerim’e El Basarak Yemin Etti

İngiltere’de laiklik elden gitti mi bilemiyoruz…

Ya da laiklik elden gitti çığırtkanlığı yapanlar oldu mu acaba?

Olması gereken olmuş ve inandığı kutsal kitaba yemin ederek başlamış görevine Nesil Çalışkan… Hayırlı uğurlu olsun inşaallah!

Bir Müslüman olarak, biz de TBMM çatısı altında yapılan yemin törenlerinde aynı şekilde yemin edilmesini istiyor ve arzu ediyoruz…

Herkes inandığı değerler üzerine yemin etsin…

Müslümansa Kur’an-ı Kerim üzerine Hristiyan’sa İncil’in üzerine…

Ateistler ve deistler ise şu andaki yemin metnini okuyabilirler… Laiklik üzerine yemin edilen metin var ya… Ondan bahsediyorum… Bizim için hiçbir sakıncası yok..

Böylece halkımız, kimin Müslüman, kimin Hristiyan ya da başka dine mensup olduğunu görür ve ona göre davranır…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.