islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İran 700km Menzilli Deniz Balistik Füzesini Tanıttı

İran 700km Menzilli Deniz Balistik Füzesini Tanıttı

Mirat Haber Ajansı

İran’ın İslam Devrim Muhafızları Birliği (Pasdaran) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Pazar günü potansiyel 700 kilometre menzile sahip yeni bir deniz balistik füzesini açıkladı. Füze, İran’ın cephaneliğindeki diğer roketlerin iki katı kadar uzağa gidebiliyor. “Zülfikar Basir”, daha önceki yüzeyden yüzeye Zülfikar balistik füzesinin optik arayıcı ile donatılmış bir savaş başlığına sahip deniz versiyonu. Havacılık ve Uzay Kuvvetlerinin başarılarını sergileyen bir serginin parçası olarak Tahran’daki Ulusal Havacılık ve Uzay Parkı’nda serglendi. İran’ın Sukhoi Su-22 savaş uçaklarından fırlatılmak üzere tasarlanan ilk yerli havadan yüzeye güdümlü roketi de dahil olmak üzere birkaç başka silah da sergilendi.

Yeni roket Fadak sınıfından ve 700 m/s hızlarda hareket edebilen ve 2-4 km menzilindeki hedeflere ulaşabilen yüksek patlayıcı zırh önleyici savaş başlıklarıyla donatılmış. Eski Zülfikar balistik füzesi daha önce Pasdaran tarafından 2017 ve 2018’de Suriye’deki DAEŞ hedeflerine karşı kullanılıyordu. Bu yılın Ocak ayında füze, Irak’taki ABD birliklerine ev sahipliği yapan Ayn-ül-Esed hava üssüne, Pasdaran’ın Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani suikastına yönelik yapılan misillemelerden biri olarak ateşlenmiş, önceden üs haberdar edilmesine rağmen sığnaktaki Amerikan askerlerinden yüzden fazlası patlama ardından geçirdikleri psikolojik travma sonucu iş göremez hale gelmişlerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.