islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2943
EURO
36,9797
ALTIN
3.000,99
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İrlanda’da da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda’da da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto
3 Mayıs 2024 13:00
A+
A-

İrlanda‘da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda’nın başkenti Dublin’de, İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’na katılması üzerine düzenlenen bir gösteride, Filistin’e destek ve Eurovision’un boykot edilmesi çağrıları yapıldı. İrlanda Filistin Dayanışma Derneği ve İrlandalı Filistin Sanatçıları, RTE önünde bir araya gelerek İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını kınayarak boykot taleplerini dile getirdi. Gösteriye İrlandalı ünlüler de katılarak Filistin’e desteklerini gösterdi. Göstericiler, RTE’nin İsrail’in Eurovision’a katılmasını meşrulaştırdığını iddia ederek tepki gösterdi.

 Gösteri, İrlanda’da Filistin’e Destek ve Boykot Taleplerini Yansıttı:

İrlanda’nın başkenti Dublin’de, İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’na katılması üzerine Filistin’e destek ve boykot çağrılarını içeren bir gösteri düzenlendi. İrlanda Filistin Dayanışma Derneği ve İrlandalı Filistin Sanatçıları, Dublin’deki İrlanda Radyo Televizyonu (RTE) önünde bir araya gelerek boykot taleplerini dile getirdi. Göstericiler, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik işgal ve saldırılarını kınayarak Eurovision’un boykot edilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail’in Eurovision’a Katılımına Karşı RTE’ye Tepki:

Göstericiler, RTE’nin İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını ve işgalini dikkate alarak Eurovision’a katılımını reddetme çağrılarını görmezden geldiğini belirtti. Geçmişte yapılan çağrılara yanıt vermeyen RTE’ye karşı da tepkilerini dile getirdiler. İrlanda’da yapılan birçok çağrıya rağmen RTE’nin sessiz kalması, göstericilerin tepkisini çekti ve İsrail’in Eurovision’a katılmasını meşrulaştırdığı iddia edildi.

 İrlandalı Ünlüler ve Sanatçılar Gösteride Bulundu:

Gösteriye, İrlanda’dan birçok ünlü isim katıldı. İrlandalı müzisyen Liam O Maonlai ve şarkıcı Mary Coughlan, Avustralyalı müzisyen Stephen Rea gibi isimler, Filistin’e desteklerini göstermek ve Eurovision’un boykot edilmesi gerektiğini vurgulamak için gösteride yer aldılar. Gösteride, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin anısına yapılan müzik ve dans performansları da gerçekleştirildi.

Bu etkinlik, İrlanda’da Filistin’e duyulan destek ve İsrail’in Filistin’e yönelik politikalarına karşı duyulan tepkinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Göstericiler, boykotun sadece bir şarkı yarışmasıyla ilgili olmadığını, aynı zamanda Filistin halkının haklarına ve özgürlüklerine yapılan bir destek ve ses çıkarma eylemi olduğunu belirtiyorlar….

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM