islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

İşin Özeti: “Ülkemizde Siyonist istemiyoruz!”

İşin Özeti: “Ülkemizde Siyonist istemiyoruz!”
11 Temmuz 2024 10:00
A+
A-

İşin Özeti: “Ülkemizde Siyonist istemiyoruz!”

HÜDA-PAR’dan Kanun Teklifi: İsrail Ordusuna Katılanlar İçin Vatandaşlık İptali ve Mal Varlığına El Koyma

HÜDA-PAR’dan Kanun Teklifi

HÜDA-PAR, Türk Ceza Kanunu, Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında kanun teklifi sundu. Bu teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek gündeme alındı. Teklif, İsrail ordusuna katılarak savaş suçu işleyen Türk-İsrail çifte vatandaşlarının vatandaşlıklarının iptalini ve mal varlıklarına el konulmasını öngörüyor.

Teklifin Gerekçesi ve Detayları

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, teklifi gerekçelendirirken, Türkiye vatandaşı olan kişilerin İsrail ordusuna katılarak Gazze’deki savaş suçlarına iştirak ettiklerini belirtti. Yapıcıoğlu, 4 bin Türk vatandaşının Gazze’deki soykırım suçlarına katıldığını ve bu kişilerin Türkiye’ye dönüp hiçbir şey olmamış gibi yaşamalarına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu kanun teklifi, soykırım suçlarına karışan kişilerin Türkiye’de yargılanmasını ve mal varlıklarına el konulmasını öngörüyor.

CHP’nin Tepkisi ve Eleştirileri

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kanun teklifiyle ilgili önemli ve hassas bir konunun tartışıldığını söyledi. Emir, Gazze’deki soykırım suçlarını kınadıklarını ancak kanıtların belirsiz olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Emir, bu tür suçların İçişleri Bakanlığı ve savcılık tarafından soruşturulması gerektiğini, yasama organının bu tür yetkilere sahip olmadığını ifade etti. Ayrıca, bu tür iddiaların halkı kin ve nefrete sürükleyebileceğini söyledi.

Saadet Partisi’nin Desteği

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, kanun teklifini desteklediklerini belirtti. Kaya, İsrail’in soykırım suçlarına iştirak eden Türkiye vatandaşlarının bu davranışlarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kaya, bu kişilerin yargılanarak suçlarının ortaya çıkması gerektiğini ve teklifi desteklediklerini ifade etti.

Meclis Genel Kurulu’nda Oylama ve Sonuç

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu gündemine alınıp alınmaması için oylama yaptı. Oylama sonucunda teklif kabul edilerek Meclis gündemine alındı. Teklifin yasalaşması durumunda, İsrail ordusuna katılan Türk vatandaşlarının vatandaşlıkları iptal edilip mal varlıklarına el konulacak.

Kanun Teklifinin Geleceği ve Muhtemel Etkileri

Bu teklifin yasalaşması halinde, Türkiye’deki vatandaşlık ve ceza hukuku uygulamalarında önemli değişiklikler yaşanacak. Özellikle çifte vatandaşlık ve uluslararası suçlar konularında yeni tartışmalar gündeme gelecek. Ayrıca, bu kanun teklifinin uluslararası hukuk ve diplomatik ilişkiler açısından da yankıları olacağı öngörülüyor. HÜDA-PAR’ın bu adımı, İsrail ile olan ilişkileri ve Türkiye içindeki siyasi dinamikleri nasıl etkileyecek, ilerleyen süreçte daha net görülecek.

HABER YORUM

Öncelikle kanun teklifini hazırlayan HÜDA-PAR’ı tebrik ediyoruz….

Kanun teklifinin meclis gündemine alınması yönünde oy kullanan bütün Milletvekillerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz..

Böyle bir konuda dahi birlik olamayan ve Müslümanların, daha doğrusu insanlığın yanında duramayan CHP ve DEM’i de kınıyoruz.

4 Binden fazla çifte vatandaşın (Türkiye-İsrail), ülkemizden ve başka ülkelerden İsrail ordusuna katılarak soykırıma ortak olduğundan söz ediliyor…

Yazık çok yazık!

İnşaallah bu kanun teklifi yasalaşır ve bu caniler gerekli cezaları alırlar…

Ve sonuç olarak diyoruz ki; İşin özeti,  “Ülkemizde Siyonist istemiyoruz!”

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.