islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2943
EURO
36,9797
ALTIN
3.000,99
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İslam Ülkeleri: İsrail İşgali Sona Ererse Barışa Hazırız

İslam Ülkeleri: İsrail İşgali Sona Ererse Barışa Hazırız
30 Eylül 2024 17:00
A+
A-

İslam Ülkeleri: İsrail İşgali Sona Ererse Barışa Hazırız

İsrail Başbakanı ve Güvenlik Söylemi

İsrail Başbakanı, ülkesinin etrafının onu yok etmek isteyen düşmanlarla çevrili olduğunu vurguladı. Ancak Arap ve Müslüman ülkelerin yetkilendirdiği bir komite, İsrail’in işgali sona erdirmesi ve bağımsız Filistin devletinin kurulması şartıyla İsrail’in güvenliğini garanti edeceklerini belirtti.

İki Devletli Çözümün Reddedilmesi

Komite, İsrail’in iki devletli çözümü istemediğini ve bu durumun sürekli savaşlarla sonuçlanacağını ifade etti. Başbakan Netanyahu’nun barışı engelleyen bir politika izlediği vurgulandı.

Doğu Kudüs ve Filistin Devleti

Arap ülkeleri, İsrail işgalinin sona erdirilmesi, Arap topraklarından çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulması taleplerini yineledi. Komite, bu taleplerin yerine getirilmesi halinde, İsrail ile normalleşmiş bir barışın sağlanabileceğini belirtti. İsrail’in, bu koşullar altında barış ve güvenlik içinde yaşayabileceği bir düzenin mümkün olduğu ifade edildi.

Barış İçin Şartlar

Komite, işgalin sona ermesi durumunda tüm Arap ülkelerinin İsrail ile barış yapmaya hazır olduğunu belirterek, Netanyahu’nun barışa engel olan politikasının bölgede gerginliği artırdığını savundu. İsrail’in işgali devam ettirmesi, yalnızca yeni çatışmaların ve savaşların fitilini ateşleyecek bir adım olarak görülüyor.

Savaşın ve Barışın Geleceği

Arap ülkelerinin barış için çözüm önerisi olarak, Filistin devleti kurulduğunda barışın sağlanabileceği yönündeki çağrısı, İsrail tarafında yankı bulmazken, Netanyahu’nun iki devletli çözümü reddetmesi, sorunun gelecekte de devam edeceğinin sinyalini verdi.

HABER YORUM

İslam ve Barış: Siyonizmin Tehdidi

Müslümanlar tarih boyunca barış yanlısı bir duruş sergilemiştir. İslam, insanları fıtrat kardeşi olarak görmüş ve barışın tesisine öncelik vermiştir. Ancak, İsrail’in sürdürdüğü işgal ve soykırım politikaları, bu barış arzusunu tehdit etmektedir.

Siyonizm, “vaadedilmiş topraklar” hayaliyle hareket ederek, Filistin topraklarında kanlı bir varlık gösteriyor. Bu hayalin arkasında yatan ideoloji, sadece Filistinlilere değil, tüm bölge halklarına zarar vermekte ve barışın önündeki en büyük engel olarak durmaktadır. Dolayısıyla, Müslümanların barış çağrısı, Siyonist işgale karşı direnişle birleşmelidir. Barış, ancak adaletin sağlanmasıyla mümkün olacaktır.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.