Yüce Rabbimiz zengin, fakir, kadın, erkek, genç, yaşlı ayırımı yapmaksızın Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim’de bizlere; “Hayırlar yapınız” buyurur. Rabbimiz bizlere; “Yaradan’a itaat ve yaratılanlara faydalı olan işlerde yardımlaşınız buyurur” ve “Hayırlarda yardımlaşınız.” emrini de verir.
Bu emirleriyle Rabbimiz bizi iyi, güzel ve doğru olan; şahıs, aile ve toplum yararına olabilecek olan sözlere, davranışlara, işlere ve ilişkilere yönlendirmektedir. Yapmamız, yardımlaşmamız ve yarışmamız gereken hayırlar iki bölüme ayrılır. Bunlardan bir bölümü kişisel olarak yapabileceklerimizdir. Diğer bir bölümü de ancak birliktelik halinde yapabileceklerimizdir.
Yaşadığımız dönemlerde insanımıza, toplumumuza ve ülkemize ışık tutacak, yarar sağlayacak hayırlar ancak birliktelik içinde yapılabilir. Bunun içindir ki Yüce Rabbimiz Kur’ân-ı Kerim’in Âl-i İmran Sûresi’nin 104. ayetinde bizlere sivil örgütler oluşturmamızı emretmektedir. Bu ayette Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
“ Ey müminler, içinizde hayırlara çağıran topluluklar oluşturun. Hakka çağıracak; ortak aklın ve bilimin verilerine yönlendirecek ve İslâm dininin, olgun aklın ve bilimsel verilerin men ettiklerinden sakındıracak cemaatler/ örgütler oluşturun…”
Sevgili kardeşlerim hiç şüphe edilmemelidir ki bu Ayet-i Kerîme bizlere asrımızın yükselen değerleri arasında yer alan sivil örgütler oluşturmayı emir buyurmaktadır.
Büyük İşler Birlikteliği Gerektirir
Tarihimizde bu emir Vakıflar yoluyla gerçekleştirilmiştir. Sanayi ve ticaret odaları, barolar, sendikalar, Kızılay, Yeşilay, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlar, siyasi partiler, dernekler ve vakıflar yaşadığımız toplumda kurulmuş olan sivil örgütlerdir. Bu örgütlere katılmak ve yenilerini, örneğin zina ve eşcinsellik ile mücadele edebilecek veya faiz karşıtı mücadeleyi sürdürebilecek örgütler oluşturmak bizim görevimizdir.
Odalar, barolar, sendikalar ve siyasi partiler gibi sivil örgütleri oluşturmak ve yaşatmakla yükümlü olunca seçmen ve aday olabileceğimiz gibi seçimi kazananlar ve kaybedenlerden de olabiliriz. Bu durumda seçmenler, kazananlar ve kaybedenler olarak yapmamız gereken birtakım İslâm görevlerimiz vardır.
SEÇMEN OLARAK VAZİFEMİZ SEÇİME KATILMAKTIR.
ARD
Etiketler: Birliktelik, İslam’a Saygılı, Seçime Katılmak