Gündem

İSLAMİ YATIRIMLAR RUSYA’DA BATI FİNANSININ YERİNİ ALABİLİR!

Ekonomist Zaripov: İslami yatırımlar Rusya’daki Batı finansmanının yerini alabilir.

Rusya Ekonomi Üniversitesi’nde Küresel Finans Piyasaları ve Fintech Bölümü’nde Doçent, İslami Finans Uygulamaları bölümünde Yüksek Lisansı olan ekonomist İlyas Zaripov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumunda RIA Novosti ile yaptığı bir röportajda yaptırımlar nedeniyle Rusya’nın kullanamadığı Batılı kaynaklardan sağlanan finansmanın yerini İslami yatırımların alabileceğini dile getirdi.

“İslami finans, şu anda engellenen tüm Batı kaynaklarının yerini alabilir. Paramızın yetersiz olduğunu söylemek istemiyorum ancak gerçekten dış yatırımlara ihtiyacımız var ve Rus ekonomisinin geleceği buna bağlı. Ve dış yatırımlar sadece Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’dan geliyor. Bu nedenle devletin yapması gereken İslami finansın gelişmesine yardımcı olmaktır” dedi.

Zaripov, ortalama olarak, İslami yatırımcıların yaklaşık 5 trilyon dolar değerindeki varlığı kontrol ettiğini söyledi, bu da tüm küresel varlıkların yaklaşık %1,5’ini oluşturuyor. Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’dan İslami yatırımcıların yaklaşık 500 milyar dolarlık fazla likiditeleri var, yani bu başka ülkelere yatırmaya hazır oldukları tutar anlamına geliyor. “Genellikle, İslami yatırımcılar bu fazla fonları ülkelerine yatırım yapmak için kullanmıyorlar, bu nedenle örneğin Suudi Arabistan çöllerinde süper şehirler inşa etmek gibi çeşitli yoğun kaynak tüketen projeler yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu fonlar veya bunların bir kısmı hem Rusya’ya hem de İslami yatırımcılara büyük fayda sağlayacak olan Rus ekonomisine gidebilirdi” dedi.

Ona göre, fazla likiditeye ek olarak, İslami yatırımcıların ayrıca tahsis edebilecekleri başka fonlar da var, bunlar çeşitli devlet fonlarının elinde. Zaripov, “İslami yatırımcılar, Rus ekonomisine yatırım yapmaya hem finansal hem de zihinsel olarak hazırlar, çünkü Rusya, SSCB döneminden beri onlar için güvenilir bir ortak, her zaman yardım eden, onlar için iyi koşullar yaratan ve siyasi destek sağlayan bir dosttur.” sözlerini dile getirdi.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230615/investitsii-1878219668.html

Recent Posts

  • Makale

RABBİM’İN HİKMETİNE BAKIN Kİ!

Eğer denizler mürekkeb, ormanlar kalem olsa, Rabbimin nimetlerini saymakla, yazmakla bitiremezdik. Ve yarattığı herşey’in, kendine…

7 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinvar’ın Şehadeti İddiaları: İsrail ve Hamas’tan Farklı Açıklamalar

Yahya Sinvar'ın Şehadeti İddiaları: İsrail ve Hamas'tan Farklı Açıklamalar İsrail'den Yahya Sinvar İddiası İsrail medyası,…

9 saat ago
  • Gündem

Depremler: Bilimsel Gerçekler ve İlahi İkazın Mesajı

Depremler: Bilimsel Gerçekler ve İlahi İkazın Mesajı Depremler Nasıl Oluşur? Depremler, yer kabuğundaki ani kırılmalar…

14 saat ago
  • Gündem

Kanser, Meğerse Hastalık Değilmiş

Kanser, Meğerse Hastalık Değilmiş ilim İnsanlarından Tarihi Keşif: Kanser Hastalık Değil, Dosttur!   Kanserin Öldürücü…

15 saat ago
  • Gündem

Sivas’ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti

Sivas'ta 17 Ekim 2024'te sabah saatlerinde, 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre,…

18 saat ago
  • Gündem

ERDAL İNÖNÜ: TANRI’YA İNANMAK İSTİYOR YOK OLMAK İSTEMİYORUM

ERDAL İNÖNÜ, yıllar önce KÖPRÜ dergisinde kendisiyle yapılan söyleşide “Ölüm ve ölüm ötesi hayat hakkında…

18 saat ago