Gündem

İsrail, Hizbullah’ın İntikam Tehditlerinden Sonra Lübnan’ı Bombaladı

İsrail, Hizbullah’ın İntikam Tehditlerinden Sonra Lübnan’ı Bombaladı

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan’daki patlamalardan İsrail’i sorumlu tuttu. Nasrallah, bu olayın “savaş ilanı” olduğunu belirterek intikam sözü verdi. İsrail, bu konuşmadan saatler sonra Lübnan’da geniş çaplı hava saldırıları düzenledi. ABD medyası, saldırıyı İsrail’in son yıllarda gerçekleştirdiği en büyük bombardıman dalgası olarak tanımladı. Bölgede ateşkesin bozulabileceği endişesi de yükseliyor.

ABD ve Müttefiklerden İtidal Çağrısı

ABD, İngiltere ve Fransa, İsrail ve Hizbullah’a itidal çağrısında bulundu. Üç ülke, gerilimin kontrolden çıkmaması için diplomatik adımlar atılmasını istiyor. Ancak bölgede tansiyon giderek yükselirken, taraflar bu çağrılara kulak asmıyor gibi görünüyor. İsrail, kuzey sınırına yakın yerleşim yerlerine yeni güvenlik talimatları vererek halkın sığınaklara yakın durmasını istedi.

Lübnan’da Yaşananlar ve Bölgesel Tepkiler

Lübnan halkı, İsrail saldırılarının ardından büyük bir korku içinde. Özellikle Hizbullah destekçileri, Nasrallah’ın intikam yemini sonrası olası yeni çatışmalar için hazırlık yapıyor. Diğer yandan, İslam dünyasında İsrail’e karşı sert tepkiler yükseliyor. Arap ülkeleri, İsrail’in saldırgan tutumunu kınarken, bölgedeki müttefikleri sessiz kalmayı tercih ediyor.

İsrail’in Güvenlik Önlemleri Artıyor

İsrail, Lübnan’dan gelebilecek misillemelere karşı üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Yukarı Celile bölgesinde yaşayan İsrailliler, yetkililerin uyarısıyla geceyi sığınaklarda geçiriyor. İsrail ordusu, sınır bölgelerindeki hazırlıkları yoğunlaştırırken, halk arasında gerilim tırmanıyor. Yaklaşan olası çatışmaların İsrail’in güvenlik politikalarını daha da sertleştireceği tahmin ediliyor.

Ateşkes Mümkün mü?

ABD medyasına göre, bölgede ateşkes ihtimali giderek azalıyor. Hizbullah’ın sert açıklamaları ve İsrail’in ağır saldırıları, iki tarafın da geri adım atmaya yanaşmadığını gösteriyor. Diplomatik çabalar sürse de, Lübnan ve İsrail arasındaki mevcut gerilimin yeni bir savaşa dönüşme riski artıyor.

Bu gelişmeler, tüm dünyada endişe ile takip ediliyor.

HABER YORUM

İsrail Gazze’ye saldırdığında onu destekleyen ve kendini savunma hakkı olduğunu söyleyen Batı, şimdi çıkmış Lübnan’a itidal çağrısı yapma hayasızlığı gösteriyor.

İsrail ise  Şımardıkça şımarıyor… Ve bunun tek sorumlusu ABD ve Batıdır…

Zaten Batı, bu olayda da ikiyüzlülüğü sebebiyle, dünyayı savaş sarmalına sürüklemekten çekinmemiştir.

Gerek Filistin olayında, gerekse Lübnan olayında Batı, tarih önünde sorumludur ve tarih onları yargılayacaktır…

Tekrar edelim ki Batı, hiçbir zaman Medeni olmadı… Hiçbir zaman “İnsan hak ve hürriyetleri” konusunda da hassas davranmadı… Her konuda ama her konuda söylemden öteye geçemedi…

Ve dünya, 3. Dünya savaşına doğru sürüklendi…

Pekiyi ne için?

Siyonizm’in Arz-ı Mev’ud hayalleri için…

Bendeniz, bu savaşı Uhud harbine benzetmekteyim…

Nasıl ki Beni Nadir Yahudilerinin tahrik ve entrikalarıyla Uhud Harbi yaşandıysa, günümüzde de Yahudilerin tahrik ve desiseleriyle Gazze olayı yaşandı ve devam ediyor…

Şimdi kazandığını zanneden Müşrik ordusunu ve müşrikleri, ileride Hendek harbi ve sonrasında da Mekke’nin Fethi bekliyor…

Yahudiler, tahrif edilmiş Tevrat’ın hükümlerine dayanarak Vaad edilmiş topraklar hayalleri kura dursunlar, son ilahi kitap Kur’an-ı Kerim bizlere şu müjdeyi veriyor:

“Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.” (maide Suresi 51)

“Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.” (A’li İmran 139)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Recent Posts

  • Makale

DEVLET ADAMI OLMAK!

Ekonomi ve Politika genel olarak birlikte anılır. Ve politika bir şekilde devlet yönetimi ile ilgili…

3 saat ago
  • Gündem

İSRAİL POLİSİ VE ASKERİ KORKAKTIR

İsrail Polisi, Mescid-i Aksa'ya Gelen Filistinli Gence Müdahale Etti İsrail polisi, Cuma namazı için Mescid-i…

11 saat ago
  • Gündem

Kemalizm’in Baskıcı Politikalarının Bir Örneği: Türk Müziğine Yasak

Kemalizm’in Baskıcı Politikalarının Bir Örneği: Türk Müziğine Yasak Kemalizm ve Batılılaşma Adına Türk Müziğine Yasak…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Mossad Operasyonu: Çağrı Cihazlarıyla Lübnan’daki Patlamalar

İsrail’in Mossad Operasyonu: Çağrı Cihazlarıyla Lübnan'daki Patlamalar Mossad’ın Gizli Operasyonu Açığa Çıkıyor İsrail’in dış istihbarat…

15 saat ago
  • Gündem

Jens Stoltenberg: Avrupa’nın Güneyi Türkiye’siz Korunamaz!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görev süresinin sona ermesi dolayısıyla yaptığı veda konuşmasında Avrupa'ya uyarıda…

17 saat ago
  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “FİLİSTİN TAM DA BİZİM MESELEMİZ”

https://youtu.be/0QmowtlEyDE

17 saat ago