islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6474
EURO
35,1043
ALTIN
2.448,35
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

İsrail Ordusu Gazze’nin Refah Kentinde Operasyonlarını Genişletti

İsrail Ordusu Gazze’nin Refah Kentinde Operasyonlarını Genişletti
29 Haziran 2024 11:36
A+
A-

İsrail Ordusu Gazze’nin Refah Kentinde Operasyonlarını Genişletti: Çok Sayıda Filistinli Yaralandı ve Göçe Zorlandı

Gazze Şeridi’nde Yeni Operasyonlar: Refah Kentine Yoğun Topçu Ateşi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah kentinin kuzeybatısında karadan işgalini genişleterek, Mevasi bölgesine uzun süreli topçu ateşiyle saldırdı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırılar sonucunda bölgede yaşayan Filistinliler arasında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Filistinlilerin Göçe Zorlandığı Güvenli Bölgeler: Mevasi ve Eş-Şakuş

İsrail askeri araçlarının Mevasi bölgesine yönelik ilerlemesiyle birlikte, bölgede yaşayan Filistinliler büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Daha önce göçe zorlanan Filistinlilerin yerleşim alanlarının hedef alındığı operasyonlar, bölgedeki insanların yaşam koşullarını daha da zorlaştırdı.

El-Mevasi’de Altyapı ve İnsani Kriz: Temel İhtiyaçlar Yetersiz

Refah’ın batısında bulunan ve neredeyse hiç yerleşim yeri bulunmayan El-Mevasi bölgesinde, altyapı eksiklikleri ve temel hizmetlerin yetersizliği büyük bir insanı krize neden oluyor. Su, gıda, sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlardan yoksun kalan yerinden edilmiş Filistinliler, insanlık dışı koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde yürüttüğü askeri operasyonlar, son günlerde Refah kentinin kuzeybatısındaki Mevasi bölgesine odaklandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail askeri birlikleri uzun saatler boyunca topçu ateşiyle saldırılar düzenledi. Bu saldırılar sonucunda bölgede yaşayan Filistinliler arasında ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Mevasi bölgesine yönelik askeri ilerleme, bölgede bulunan yerinden edilmiş Filistinliler için büyük bir endişe kaynağı oldu. Özellikle Eş-Şakuş bölgesi ve Bölge Parkı’nın güneyinde yaşayan insanlar, İsrail askeri araçlarının ilerlemesi üzerine Han Yunus’a doğru kaçış yolları aradı. El-Mevasi bölgesi, daha önce İsrail ordusunun göçe zorladığı Filistinlilerin gitmesi istenen “güvenli bölgeler” arasında yer alıyordu.

Refah’ın batısında bulunan El-Mevasi’de ise yerleşim yeri neredeyse bulunmamaktadır. Bölgede altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internet gibi temel hizmetlerden yoksun olan Filistinliler, yaşam koşullarının zorluğuyla mücadele ediyor. Evlerini terk ederek bu bölgeye sığınan insanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor…

 

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.