islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

İsrail’de Hükümet Karşıtı Gösteriler: Ateşkes ve Esir Takası Talebi

İsrail’de Hükümet Karşıtı Gösteriler: Ateşkes ve Esir Takası Talebi
22 Temmuz 2024 11:44
A+
A-

İsrail‘de Hükümet Karşıtı Gösteriler: Ateşkes ve Esir Takası Talebi

Ateşkes ve Esir Takası İçin Yoğun Protestolar

İsrail’de binlerce kişi, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi için anlaşma yapılması ve hükümetin istifası talebiyle ülke genelinde protestolar düzenledi. Bu gösteriler, Netanyahu hükümetine karşı her hafta düzenlenen protestoların bir parçası olarak geniş katılımla gerçekleşti. Göstericiler, hükümetin esirlerin geri getirilmesi konusunda kayıtsız kalmasını ve savaşın yönetimini eleştirdi.

Başkent Tel Aviv’de toplanan on binlerce İsrailli, Kaplan Caddesi’nde bir araya gelerek Netanyahu hükümetine karşı tepkilerini dile getirdi. Protestocular, ellerinde İsrail bayrakları ve hükümet aleyhinde pankartlar taşıdı, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçileri eleştiren konuşmalar yapıldı.

İsrail’de Hükümet Karşıtı Gösteriler: Esir Yakınlarının Tepkileri

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin yakınları, Tel Aviv’de Savunma Bakanlığı önünde hükümete eleştirilerini yöneltti. Netanyahu ve kabine üyelerinin esirleri geri getirecek anlaşmaya engel olduğunu iddia eden aileler, Netanyahu’nun ABD ziyareti nedeniyle anlaşmanın erteleneceğini savundu. “Hepsi hemen eve”, “Yardım” yazılı dövizler taşıyan protestocular, davul ve düdüklerle tepkilerini gösterdi.

Ana muhalefet lideri Yair Lapid, Netanyahu’nun ABD Temsilciler Meclisi’nde yapacağı konuşmayı eleştirdi. Lapid, “Eğer Amerikan Kongresine esir takası anlaşmasını müjdelemeye gitmiyorsan, gitme” dedi. Netanyahu’nun Katar veya Kahire’ye giderek bir anlaşma sağlanana kadar ofisinde kalması gerektiğini vurguladı.

İsrail’de Hükümet Karşıtı Gösteriler: Polis Müdahalesi ve Yaygın Gösteriler

Protestoların merkezi Tel Aviv’de, İsrail polisi göstericilere müdahale etti. Göstericiler, kentin ana yollarından Ayalon Otoyolu’na çıkmak istediğinde, polis barikatları ve kamyonlarla geçişi engelledi. Atlı polis birlikleri, Kaplan Caddesi’nde göstericilere müdahale ederek uzun süren arbede yaşandı. Göstericiler, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i “terörist” olarak nitelendirerek tepkilerini dile getirdi.

Protestolar sadece Tel Aviv ile sınırlı kalmadı. Hayfa, Birüssebi, Batı Kudüs ve Netanyahu’nun konutunun bulunduğu Kayserya kentinde de binlerce kişi hükümetin istifasını ve esirlerin geri getirilmesini talep eden gösteriler düzenledi. Göstericiler, hükümetin savaş yönetimi ve esir takası anlaşması yapmamakla suçladı.

Netanyahu Hükümetine Yönelik Eleştiriler

Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla eleştiriliyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıların durdurulması için uzunca süredir müzakereler devam ediyor. Güvenlik teşkilatı ve istihbarat teşkilatları anlaşma yapılması yönünde görüş bildirirken, Netanyahu’nun aşırı sağcı koalisyon ortaklarının baskısı nedeniyle anlaşmaya yanaşmadığı belirtiliyor.

Son haftalarda esir takası müzakereleri ivme kazanmışken, Netanyahu’nun yeni taleplerle müzakereleri zora soktuğu iddiaları İsrail basınında yer aldı. Netanyahu, Gazze’nin Mısır sınırındaki işgalin devam etmesinin olası mutabakatın şartlarından biri olduğunu söylemişti.

Protestoların artmasıyla birlikte, İsrail’de hükümet karşıtı gösterilerin gelecekte nasıl şekilleneceği merak konusu. Esirlerin geri getirilmesi ve ateşkes talepleri, Netanyahu hükümetinin üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor….

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.