Gündem

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de Başlayan Saldırıları Aralıksız Devam Ediyor

İsrail‘in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de Başlayan Saldırıları Aralıksız Devam Ediyor

İsrail Ordusu Sınır Hattında Askeri Hareketlilik Gösteriyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. 7 Ekim’de başlayan operasyonlar, bölgedeki tansiyonu sürekli yüksek tutuyor. İsrail ordusuna ait tanklar, zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri cipler sınır hattında yoğun şekilde görüntülendi. Bu askeri hareketlilik, bölgedeki sivil halk arasında büyük bir endişeye yol açıyor.

Gazze’deki siviller, sürekli artan askeri baskı altında yaşamaya çalışıyorlar. İsrail’in askeri araçları, sınır hattına yakın bölgelerde sık sık devriye geziyor. Bu durum, olası bir kara harekâtının işareti olarak yorumlanıyor. Gazze’nin çeşitli noktalarından gelen görüntüler, İsrail ordusunun hazırlıklarını gözler önüne seriyor.

Bölgedeki İnsan Hakları İhlalleri Artıyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında insan hakları ihlalleri de gündeme geliyor. Birçok sivil, saldırılarda yaşamını yitirirken, yaralananların sayısı da giderek artıyor. Uluslararası insan hakları örgütleri, bu duruma dikkat çekerek acil müdahale çağrısında bulunuyor. Gazze’deki hastaneler, yaralıların tedavisinde yetersiz kalıyor.

Saldırılar, bölgedeki temel altyapıyı da hedef alıyor. Elektrik, su ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlar karşılanamaz hale geliyor. Gazze’deki insani kriz, her geçen gün derinleşiyor. Uluslararası toplum, İsrail’in saldırılarını durdurması ve Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için harekete geçmesi gerektiğini vurguluyor.

Gazze Halkının Günlük Hayatı ve Mücadeleleri

Gazze’de yaşayan siviller, saldırılar altında günlük hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Her an yeniden başlayabilecek saldırılar, halkın psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Çocuklar, sürekli bir savaş ortamında büyüyorlar. Eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler aksıyor. Gazze halkı, yaşam mücadelesini sürdürmek için dayanışma içinde hareket ediyor.

Gazze’deki esnaf ve işçiler, saldırıların ekonomik etkilerini de hissediyorlar. İş yerleri tahrip olan birçok insan, geçim sıkıntısı çekiyor. Bölgedeki işsizlik oranı, saldırılarla birlikte daha da artıyor. Gazze halkı, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yardım kuruluşları, bölgedeki sivillere destek olmak için yoğun çaba sarf ediyorlar.

HABER YORUM

İsrail terör örgütünün Gazze katliamı devem ederken, dünya sessizliğini koruyor…

Gazze’de ki bebeklerin, çocukların, kadınların çığlıklarını duyan yok maalesef…

Biz dahil dünya şimdi, EURO 2024 Futbol Turnuvasına kilitlenmiş durumda… Futbolun hipnoz ettiği milyonlar, Gazze’yi düşünecek durumda değil şu anda…

Pekiyi, Gazze’de ki insanlık dramını unutarak, kendi insanlığımızdan da vaz geçtiğimizin farkında mıyız acaba?

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

BATIYA BİZE YUKARIDAN BAKMAYI BATICILAR ÖĞRETTİ

Bilinen haberi bir de biz özetleyelim: [UEFA’nın Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yapan…

7 saat ago
  • Gündem

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı Yanlışa Düştük Suriye'nin kuzeyinde, Türk bayrağına…

7 saat ago
  • Gündem

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi Hicri Yılbaşı Nedir? Hicri yılbaşı, İslam takvimine göre yeni…

8 saat ago
  • Gündem

Mesud Pezeşkiyan İran’ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu

Mesud Pezeşkiyan İran'ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu İran'da Reformist Lider: Mesud Pezeşkiyan İran'da dün gerçekleşen 14.…

9 saat ago
  • Gündem

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de Yine Sivilleri Hedef Aldı

İsrail Savaş Uçakları Gazze'de Sivilleri Hedef Aldı Han Yunus ve Refah'ta Saldırı İsrail savaş uçakları,…

10 saat ago
  • Makale

‘Tarihi Allah Yazar’

Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımız gerektiğine karar veririz. (Aliya İzzet Begovic) Dünyada tarifsiz…

11 saat ago