islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İsrail’in Gazze’ye Gece Boyunca Sürdüğü Saldırılarda En Az 24 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye Gece Boyunca Sürdüğü Saldırılarda En Az 24 Filistinli Hayatını Kaybetti
20 Temmuz 2024 13:00
A+
A-

İsrail‘in Gazze’ye Gece Boyunca Sürdüğü Saldırılarda En Az 24 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye Yoğun Saldırıları

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik gece boyunca süren saldırıları, Filistin halkı için bir kez daha trajediye yol açtı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 24 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail ordusu Gazze’nin farklı bölgelerine hava saldırıları ve topçu atışları düzenledi. Gazze kentinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi, İsrail topçu birliklerinin hedefi oldu.

Filistin Kızılayına bağlı ambulans ekipleri, Tel el-Heva Mahallesi’ndeki “Toplum Fakültesi” yakınlarına düzenlenen saldırıda ölen 6 kişinin cesetlerini El-Ehli Baptist Hastanesi’ne nakletti. Kurtarma ve sivil savunma ekipleri, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi’ne düzenlediği hava saldırısına hedef olan Ayyad Ailesi’ne ait evin enkazından 6 kişinin cenazesini çıkardı. Bu saldırılarda yaralanan 10 kişi de El-Ehli Baptist Hastanesi’ne nakledildi.

Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Saldırılar

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda Şureyhi Ailesi’nin evini bombaladı. Saldırıda Yasin Şureyhi isimli Filistinli, eşi ve 2 çocuğuyla beraber can verdi. Şureyhi ailesinin evin enkazından çıkarılan cansız bedenleri Avde Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu trajik olay, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha gözler önüne serdi.

Cibaliya Mülteci Kampı’nın El-Alemi bölgesinde, Ebu Casir Ailesi’ne ait ev İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri Kemal Advan Hastanesi’ne nakledildi. İsrail’in bu tür saldırıları, Filistin halkının yaşadığı acı ve kayıpların boyutunu daha da artırdı.

El-Beric Mülteci Kampı’nda Yaşananlar

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Beric Mülteci Kampı’nda El-Butran Ailesi’nin evini bombaladı. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi. Kamptaki Şehitler Kavşağı çevresinde sivillerin yaşadığı bir diğer ev de İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. İsrail ordusunun bu tür saldırıları, sivilleri doğrudan hedef alarak büyük bir insanlık dramına yol açtı.

Gazze Şeridi’ndeki saldırılar, Han Yunus ve Refah bölgelerinde de devam etti. İsrail topçu birlikleri, gece boyunca bu bölgeleri bombaladı. Han Yunus’un kuzeyindeki 5. Cadde’de bisikletiyle ilerleyen bir sivil, insansız hava aracıyla (İHA) doğrudan hedef alındı ve hayatını kaybetti. Bisiklet sürücüsünün cenazesi sivil savunma ekipleri tarafından Nasır Hastanesi’ne götürüldü.

Süregelen İnsanlık Dramı ve Uluslararası Tepkiler

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, sivil yerleşim yerlerini “gelişigüzel” hedef alarak büyük bir insanlık dramına yol açıyor. Savaş uçakları, Nusayrat Mülteci Kampı’nda Ebu Sidre Ailesi’ne ait sivillerin yaşadığı evi bombaladı. Saldırıda ölenlerin olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bu saldırılar, Filistin halkının yaşadığı trajediyi ve maruz kaldığı zulmü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gazze’deki Durumun Ciddiyeti ve Gelecek Beklentileri

Gazze Şeridi’nde süregelen saldırılar, Filistin halkının yaşadığı acı ve kayıpları daha da artırıyor. İsrail’in sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları, uluslararası hukuka aykırı olarak değerlendiriliyor. Gazze’deki durumun ciddiyeti, uluslararası toplumun daha etkin ve somut adımlar atmasını gerektiriyor.

Bu bağlamda, Filistin halkının haklarının korunması ve Gazze’deki insanlık dramının son bulması için daha güçlü bir uluslararası tepki ve destek gerekiyor. İsrail’in saldırılarının durdurulması, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için kritik öneme sahip. Gazze’deki durumun düzelmesi, ancak uluslararası toplumun kararlı ve birleşik bir duruş sergilemesiyle mümkün olabileceği görünüyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.