islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İsrail’in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri

İsrail’in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri
14 Mayıs 2024 14:52
A+
A-

İsrail’in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri

Hamas’ın Tünelleri İsrail’in Ezberini Bozuyor: Gazze’deki Direnişin Karşılığı

İsrail’in Gazze’deki Saldırıları ve Hamas’ın Tünelleri

Gazze Şeridi’nde yaşayan 2.3 milyon Filistinliyi savunmak amacıyla oluşturulan Hamas tünelleri, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarına karşı etkili bir direniş gösteriyor. İsrail’in 1.8 milyon kişiyi yerinden eden, 35 binden fazla sivili acımasızca katlettiği saldırılar, Hamas’ın direniş tünellerinin önemini arttırıyor.

Tünel Ağının Boyutu ve Özellikleri

Gazze Şeridi’ndeki Hamas tünelleri, İsrail’in öngördüğünün 2 katı uzunluğunda bir ağ oluşturuyor. Bu tünellerin toplam uzunluğunun 350 ila 450 mil arasında olduğu tahmin ediliyor. Özellikle Han Yunus bölgesindeki tüneller, 15 kat derinliğe kadar ulaşabilen, oldukça karmaşık bir yapıya sahip.

İsrail’in Tünel Ağını İmha Çabaları

İşgalci İsrail Ordusu, Hamas tünellerini imha etmek için çaba gösterse de bu çabalarının sadece yüzde 20’sini başarabildi. Gazze’deki dev tünel ağının 5 bin 700’den fazla girişi bulunurken, tünel ağlarının hala büyük ölçüde sağlam olduğu biliniyor.

Hamas’ın Yatırımları ve Direniş Stratejisi

Hamas, Gazze Şeridi’ni İsrail’in saldırılarından korumak için geniş tünel ağları için on milyonlarca dolarlık yatırım yapıyor. Bu tünellerin inşası için 6 bin tondan fazla beton ve bin 800 tondan fazla çelik kullanıldığı belirtiliyor. Hamas, Gazze’deki direnişini güçlendirmek ve İsrail’e karşı etkili bir karşılık vermek için tünel ağlarını stratejik bir şekilde kullanıyor.

Uluslararası Toplumun Tepkileri ve İsrail’in Endişeleri

İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve Hamas’ın tünelleri, uluslararası toplumun dikkatini  de  çekiyor. Birçok ülke, İsrail’in sivil kayıpları önlemek için daha sorumlu bir şekilde hareket etmesi çağrısında bulunurken, İsrail Hamas’ın tünellerinin güvenlik endişelerini artırdığını dile getiriyor.

HABER YORUM

İsrail, 1948 yılından bu yana Filistin topraklarında gerçekleştirdiği soykırım esnasında, en çok Gazze’de bulunan tünellerden korkmuş ve çekinmiştir.

Adeta Gazze’nin altını örümcek ağı gibi saran ve Hamas tarafından inşa edilen ve kullanılan bu tüneller, İsrail terör örgütünün korkulu rüyası durumundadır.

7 Ekim’den bu yana da, İsrail’in yaptığı açıklamalarda, bu tünellerden tırstıklarını beyan etmişleridir.

Bir ara bu tünellere deniz suyu doldurmayı da düşünen İsrail, bu işlemi başlatmış olmasına rağmen bunu başaramamıştır.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.