islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

İsrail’in Lübnan’a Hava Saldırısı: 3 Katlı Bina Yerle Bir Oldu

İsrail’in Lübnan’a Hava Saldırısı: 3 Katlı Bina Yerle Bir Oldu
14 Haziran 2024 14:30
A+
A-

İsrail‘in Lübnan’a Hava Saldırısı: 3 Katlı Bina Yerle Bir Oldu

Saldırının Gerçekleştiği Yer ve İlk Bilgiler

Lübnan’ın güneyindeki Sur kentinde İsrail ordusu tarafından bir hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırıda Deyr Kanun en Nehr ve Cannata beldesi arasındaki 3 katlı bir bina hedef alındı. Lübnan resmi haber ajansı NNA, saldırının ardından binanın tamamen yıkıldığını ve arama kurtarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini bildirdi. Ambulanslar, yaralıları kurtarmak için hızla harekete geçti.

Lübnan yerel medyasının verdiği bilgilere göre, saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Ancak, ölenlerin sayısı ve kimlik bilgileri hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı. Bu belirsizlik, olayın ciddiyetini artırıyor ve kamuoyunun merakını körüklüyor.

Arama Kurtarma Çalışmaları ve İlk Yardım

Saldırı sonrası bölgeye hızla intikal eden arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun bir çaba gösterdi. Binanın tamamen yıkılması, çalışmaları zorlaştırdı. Enkaz altında kaç kişinin bulunduğu net olarak bilinmiyor. Bu durum, kurtarma ekiplerinin işini daha da güçleştiriyor.

Ambulanslar, yaralıları en yakın hastanelere taşımak için olay yerine sevk edildi. İlk yardım ekipleri, yaralılara anında müdahale etti. Ancak, olay yerindeki kaos ve yıkım, çalışmaların hızını ve etkinliğini olumsuz etkiledi. Bu durum, yaralıların durumu hakkında endişe verici bir tablo ortaya koyuyor.

İsrail ve Lübnan Makamlarından Açıklama Yok

Saldırıya ilişkin ne İsrail ordusu ne de Lübnan makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu sessizlik, olayın arka planına dair belirsizlikleri artırıyor. İsrail’in bu tür saldırıları geçmişte de gerçekleştirdiği biliniyor, ancak bu saldırının sebebi ve hedefi konusunda net bir bilgi yok.

HABER YORUM

İsrail, bölgede terör estirmeye devam ediyor…

Bütün olanlara rağmen  İslam ülkelerinin sessizliği ise devam ediyor… Hem de en üst (!) perdeden bir sessizlik bu… Sadece kınamakla yetiniliyor, o kadar.

Maalesef Sekiz aydır İsrail’e Batı halklarından gelen tepkiyi, Müslümanlardan göremedik…

Boykot konusunda dahi Batı halkları, Müslümanlardan daha fazla hassasiyet gösterdiler… Bizde hala, Amerikan kahvesini içmeyince ayılamadığını zanneden zavallı bir gurup var…

Siz Gazze’de olanlardan sonra dahi ayılamadıysanız, vah ki vah!

Büyük geçmiş olsun!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.