Gündem

İsrailli Generaller “Gazze’deki Savaşı” Bitirmek İstiyor

New York Times’tan Bomba İddia: “İsrailli generaller “Gazze’deki savaşı” bitirmek istiyor”

İsrailli generaller, Gazze’deki savaşı bitirmek için ateşkes ve esir takası anlaşmasını tam olarak destekliyor. ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesine göre, emekli ve muvazzaf olan altı üst düzey general, Hamas’ı askeri olarak yok etmenin şu aşamada mümkün olmadığını belirtti. Bu generaller, Gazze’deki esirlerin geri getirilmesi için en iyi yolun bu olacağını düşünüyor.

Generaller, Lübnan’da Hizbullah ile olası bir kara savaşı başlamadan önce ordunun dinlenmeye ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata da ordunun ateşkes ve esir takasını tamamen desteklediğini belirtti. Hulata, ordunun Hamas ile ileride her zaman yeniden çatışmaya girebileceğine inandığını söyledi.

Netanyahu’nun Tepkisi

Başbakan Binyamin Netanyahu, NYT’nin haberine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, haberin doğru olmadığını savundu. Netanyahu, tüm İsrailli esirlerin geri getirilmesi ve Hamas’ın ortadan kaldırılması gibi hedeflere ulaşıncaya kadar saldırılara devam edeceklerini yineledi.

Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların belirlenen hedeflere ulaşılana kadar süreceğini vurguladı. İsrail ordusu da yazılı bir açıklama yaparak Gazze’ye yönelik saldırıların Tel Aviv yönetiminin hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

Generallerin Görüşleri ve Ordu İçindeki Çatışma

İsrail ordusundan bazı generaller, Gazze’deki savaşı bitirmenin Lübnan ile gerilimi düşürebileceğini düşünüyor. Generaller, ordunun daha az mühimmatı, yedek parçası ve enerjisi olduğunu belirterek, Hizbullah ile olası bir savaşa hazırlanmak için daha fazla zaman kazanacaklarını hesaplıyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Hamas’ı askeri olarak yok etmenin mümkün olmadığını, Hamas’ın bir fikir olduğunu belirtti. Hagari’nin bu sözleri, Netanyahu ve aşırı sağcı liderlerden tepki aldı. Bu tepkiler üzerine İsrail ordusu, savaşın hedeflerine bağlı oldukları açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Ateşkes ve Esir Takası Mümkün mü?

Generallerin ateşkes ve esir takası talepleri, İsrail hükümeti ve ordu içinde tartışmalara yol açtı. İsrail hükümeti, Hamas’ı askeri olarak yok etme hedefine bağlı kalırken, generaller, Gazze’deki savaşı bitirmenin daha mantıklı olduğunu savunuyor.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Hulata, Hamas ile ateşkesin, ileride yeniden çatışmaya girme olasılığını ortadan kaldırmadığını belirtti. Hulata’ya göre, İsrail ordusu, Hizbullah ile olası bir savaşa hazırlık yapmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle, Gazze’deki savaşı sonlandırmak, stratejik bir hamle olabilir.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

Recent Posts

  • Gündem

BATIYA BİZE YUKARIDAN BAKMAYI BATICILAR ÖĞRETTİ

Bilinen haberi bir de biz özetleyelim: [UEFA’nın Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra Bozkurt işareti yapan…

7 saat ago
  • Gündem

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağına Saldıran Şahıslardan Biri Daha Yakalandı Yanlışa Düştük Suriye'nin kuzeyinde, Türk bayrağına…

7 saat ago
  • Gündem

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının Önemi Hicri Yılbaşı Nedir? Hicri yılbaşı, İslam takvimine göre yeni…

8 saat ago
  • Gündem

Mesud Pezeşkiyan İran’ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu

Mesud Pezeşkiyan İran'ın Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Oldu İran'da Reformist Lider: Mesud Pezeşkiyan İran'da dün gerçekleşen 14.…

9 saat ago
  • Gündem

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de Yine Sivilleri Hedef Aldı

İsrail Savaş Uçakları Gazze'de Sivilleri Hedef Aldı Han Yunus ve Refah'ta Saldırı İsrail savaş uçakları,…

10 saat ago
  • Makale

‘Tarihi Allah Yazar’

Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımız gerektiğine karar veririz. (Aliya İzzet Begovic) Dünyada tarifsiz…

11 saat ago